Bekijk overzicht

De beste locaties voor een (vakantie)huis in Europa

27-05-2022

Ben jij toe aan verandering en wil je (voorlopig) wonen in een andere omgeving? Dan zijn er in Europa meer dan genoeg locaties waar je heerlijk kunt wonen. In dit blogartikel gaan we de meest geweldige locaties voor je op een rijtje zetten en we hopen dan ook dat je hier meer dan genoeg inspiratie uit zal halen. Lees zeker even verder.

Costa Blanca in Spanje

De Costa Blanca zal voor veel Nederlanders bekend in de oren klinken. Dit gebied in Zuidoost-Spanje heeft voor iedereen wel wat te bieden. Zo zijn er uitgerekte stranden, is het klimaat er heerlijk en zijn er meer dan genoeg andere manieren om ontspanning op te zoeken. Een huis kopen in Costa Blanca is dan ook een droom van velen. Ieder jaar vertrekken er duizenden Nederlanders voorgoed naar deze regio en geef ze eens ongelijk.

Côte d’Azur in Frankrijk

De Côte d’Azur, ook wel de Franse Riviera genoemd, is al jarenlang een populaire bestemming voor binnen- en buitenlanders. Deze regio in het Zuidoosten van Frankrijk grenst aan de Middellandse zee en is enorm divers. Zo vind je hier prachtige stranden, bossen, bergen, valleien, meren en beplanting. Gemiddeld schijnt de zon hier zo’n 3000 uur per jaar en de temperatuur daalt in de zomer zelden onder de 30 graden Celsius. Ook vind je hier prachtige en levendige steden, zoals Cannes, Nice én ligt Monaco bijvoorbeeld ook binnen handbereik.

Dalmatië in Kroatië

Dalmatië is een regio in Kroatië die de laatste jaren steeds populairder is geworden onder Nederlanders. Deze regio is bijzonder rijk aan cultuur. Zo vind je bijvoorbeeld in Split een eeuwenoude binnenstad met meer dan genoeg cafés en andere horecagelegenheden. Ook de natuur in Dalmatië is prachtig en zeker een aanrader om te ontdekken. Verder zijn temperaturen boven de 30 graden Celsius in deze regio absoluut geen uitzondering.

Een vakantiehuis in Nederland

Wil je Nederland toch niet voorgoed achter je laten? Dan kunnen wij je vertellen dat er in Nederland ook meer dan genoeg prachtige regio’s zijn waar het heerlijk is om een vakantiehuis te hebben. Zo kennen we natuurlijk allemaal de toeristische gebieden aan het strand, zoals Scheveningen of Hoek van Holland. Ook de Waddeneilanden zijn een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar wat meer rust. De mogelijkheden voor een vakantiehuis zijn dan ook eindeloos. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om op het internet extra informatie op te doen of bijvoorbeeld advies te vragen bij familie en vrienden.

Ook interessant