Bekijk overzicht

De leukste wanddecoratie voor babykamers

02-05-2022

De leukste wanddecoratie voor babykamers

De nieuwe babykamer of slaapkamer van je kind moet natuurlijk zo leuk mogelijk worden! Met leuke wanddecoratie geef je de kinderkamer of de speelhoek in de woonkamer een geheel eigen look. Het is een kunst om een mooie combinatie te maken met de meubels, de vloerbedekking en al die snoezige knuffels van je kindje. Er is gelukkig veel keuze. Kan je wel wat hulp gebruiken bij je zoektocht? In dit artikel geven we een overzicht van de leukste opties.

Wand kinderkamer decoreren met muurstickers

Zoek je hippe kinderkamer wanddecoratie? Ga dan bijvoorbeeld voor de muursticker. Muurstickers voor de kids zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen en eenvoudig te bevestigen op een muur, een deur of een kast. Wat dacht je van een exemplaar met een schattig slapend dier, zoals een olifant, een kat of een beertje? Of kies voor een vrolijke regenboog in verschillende kleuren. Je hebt de keuze uit diverse ronde en vierkante varianten in verschillende maten.

Naam kind op muur babykamer

De naam van je kind op de muur aanbrengen geeft de babykamer meteen een persoonlijk tintje. Dit kun je doen met decoratieve letters in de kleur geel, roze of blauw op losse plaatjes. Dit type wanddecoratie is ook ideaal om als cadeautje te geven aan een stel dat pas een baby gekregen heeft. Zo’n uniek kraamcadeau met naam is heel toepasselijk en bruikbaar. Twijfel je over de uitvoering? Geef dan een cadeaubon aan de kersverse papa en mama.

Schilderij, poster of wandcirkel ophangen

Van een leuke tekening, afbeelding of illustratie fleurt de kinderkamer helemaal op! Je kunt hiervoor onder meer kiezen voor een afdruk op een poster, wandcirkel of schilderij. Deze zijn in vele afmetingen leverbaar, van klein tot groot. Als je kiest voor een schilderijtje denk je misschien aan een standaarduitvoering op canvas. Een plaat van aluminium of plexiglas met een opdruk van een vosje of een brave ridder is echter ook erg mooi!

Nostalgische schoolplaat

Wanddecoratie in de vorm van een schoolplaat is weer helemaal in. Zo’n mooi linnen doek dat opgespannen is tussen een lat aan de boven- en onderzijde is lekker nostalgisch en sfeervol. Ze zijn te krijgen met onder andere afbeeldingen van dieren, voertuigen en snoepjes. Ook een combinatie van een tekst zoals ‘Born to be wild’ met illustraties is mogelijk.

Andere originele muurdecoratie voor kinderen

Ben je op zoek naar een andere originele wanddecoratie voor de kamer van je kindje? Dan zijn wandpanelen in de vorm van een hexagon een leuk idee. Webwinkel Ukkie & Boef heeft bijvoorbeeld leuke exemplaren in het aanbod, zoals een wandversiering die bestaat uit tien tegels van het materiaal forex. Ga bijvoorbeeld voor een opdruk met een vrolijke luchtballon, een stoer vliegtuig of een schattige rammelaar. Ook een groeimeter is een originele wanddecoratie! Dit is echt een ontzettend leuke manier om de groei van je kind te volgen. De groeimeters zijn voorzien van speelse illustraties. Denk aan een maantje, wolkjes, een ster of een hartje. Groeimeters kun je bestellen in de vorm van een schoolplaat of als muursticker.

Ook interessant