Bekijk overzicht

Dit zijn alle must haves voor een gezinsbadkamer

03-06-2022

Familiebadkamers zijn vaak de drukste kamers in huis, vooral in de vroege ochtend! Helaas voor velen zijn het ook de meer chaotische en ongeorganiseerde kamers die het meeste werk vergen. Een familiebadkamer hoeft echter geen voortdurende nachtmerrie te zijn om te navigeren, alleen maar omdat meer mensen deze kamer gebruiken. Door slimme keuzes te maken kan de doorstroom in de familiebadkamer soepeler verlopen. In deze blog bespreken we de mogelijkheden hierin, lees snel verder.

Gemakkelijk toegankelijke opslag

Elk badkamerontwerp voor een gezin zou moeten werken op basis dat er niet zoiets bestaat als te veel opbergruimte in de badkamer! Combineer toegankelijke opberg producten waar jongere gezinsleden bij kunnen, samen met opberg producten die bepaalde spullen voor de veiligheid buiten bereik houden. Nog beter, wijs hier speciale ruimtes toe om ruzie tijdens piekuren in de badkamer te voorkomen.

Meer dan 1 spiegel

Met meer dan één spiegel in een gezinsbadkamer kunnen meerdere mensen zich klaarmaken. Meerdere spiegels betekent normaliter ook meer dan 1 wasbak. Een dubbele wastafel is zeker aan te raden in een grote familiebadkamer. Probeer minimaal een spiegel te hebben voor één gezinslid om hun haar en make-up te doen en een andere voor één om hun tanden te poetsen.

Veel ophangruimte

Er is niets vervelender of lelijker dan handdoeken die door de badkamer worden verspreid, vooral als ze nat zijn! Een rommelige badkamer lijkt meteen een stuk kleiner en dat wil je juist voorkomen bij drukte. Door kleine handdoekringetjes in de kamer op te hangen, kunnen alle gezinsleden hun handdoeken ophangen als ze klaar zijn met douchen in de doucheruimte. Haken aan de achterkant van de badkamerdeur kunnen ook alle badjassen vasthouden. Je kan ze ook dichtbij de douchecabine of douchewand hangen. Zo is alles georganiseerd.

Een kleine zithoek

Dit is vooral voor mensen met kinderen. Het hebben van een kleine zithoek in een familiebadkamer betekent dat je ergens kunt zitten terwijl je toezicht houdt op de kinderen in de badkamer. Toch kun je hier ook voor iets stijlvols kiezen om een ​​moderne gezinsbadkamerlook aan te moedigen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een stijlvolle stoel.

Inbouw reserve rolhouder

Iets waar veel mensen ervaring mee hebben, is het toiletpapier verbruik en hoe snel dit gaat. Vooral als je een groot gezin hebt. Het hebben van een Inbouw reserve toilet rolhouder betekent dat je nooit zonder toiletrol komt te zitten op het meest ongelegen moment. Zo heb je altijd 5 of 6 reserve toiletrollen bij de hand.

Een opstapje/voetenbankje

Enorm populair in veel badkamers met kinderen is een opstapje of voetenbankje. Hierdoor kunnen jongere gezinsleden gemakkelijk bij de wastafel komen en zelfstandig hun tanden poetsen. Een voetenbank is ook waardevol als het gaat om het zindelijkheidstrainingproces.

Een badkamer sensorlamp

Vooral voor jonge kinderen en oudere mensen. Met nachtlampjes in de badkamer kunnen alle gezinsleden veilig in het donker de badkamer bezoeken en zien wat ze doen. Zo hoef je ook de hoofdverlichting niet aan te doen en andere mensen te storen.

Vinylvloeren

Gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden vloerkeuzes zijn cruciaal in gezinsbadkamers. Als je jonge leden hebt die deze kamer regelmatig gebruiken, is vinylvloeren een onmisbare keuze voor vloeren. Dit heeft een zachter, gedempt oppervlak in geval van ongelukken, maar wordt niet verpest door vocht en ziet er geweldig uit.

Ook interessant