Bekijk overzicht

Een klein likje verf: een grote metamorfose voor je huis

01-04-2022

Een klein likje verf: een grote metamorfose voor je huis

Veel mensen kiezen ervoor om bij een verhuizing de nieuwe woning even lekker te schilderen. De plafonds worden gesausd en de muren worden in kleuren geschilderd die matchen met je de eigen smaak. Er zijn een stuk minder mensen die hun huis een tijd na de verhuizing opnieuw verven en dat is best zonde want in de loop der jaren kan er flink wat verkleuring plaatsvinden.

Eens in de paar jaar alle meubels aan de kant

Kooklucht, lichtinval, aanslag van de houtkachel, een rondvliegend stukje pasta, een meubelstuk die een zwarte veeg achterlaat. Je muren, kozijnen en plafonds krijgen nogal wat te verduren en ook al heb je het niet direct in de gaten, de mooie frisse tint wordt daardoor steeds valer en fletser. Als je eens in de paar jaar even de meubels aan de kant zet en met de kwast door je huis gaat fris je jouw huis in een handomdraai helemaal op. Je zult verstelt staan van het verschil als je na een tijdje jouw muren en plafonds een nieuwe lik verf geeft. Het lijkt wel een complete metamorfose!

De muur is wat valer, nou en?

Waarom zou je je huis schilderen, de muur is een beetje valer, nou en? Ten eerste ziet een verse schilderlaag er goed uit, maar ten tweede het ook belangrijk voor het onderhouden van je huis. Goed schilderwerk voorkomt namelijk dat er vocht je huis binnendringt en er houtrot ontstaat in bijvoorbeeld de kozijnen. En ga je jouw huis straks verkopen? Dan zorgt die nieuwe lik verf er waarschijnlijk voor dat je meer geld voor je huis betaalt krijgt.

Inhuren van een schilder

Heb je geen tijd, zin of kennis om het zelf te doen, dan kun je een schilder inhuren. Wat kost een schilder eigenlijk?

Minder dan je misschien wel denkt. De kosten van een schilder hangen natuurlijk af van de uurprijs, maar ook van de hoeveelheid werk, het soort verf en de gereedschappen die aangeschaft moeten worden. Je kunt daarom niet een precies bedrag hangen aan het inhuren van een schilder. Om erachter te komen hoeveel het je gaat kosten als je besluit een professionele schilder in te huren moet je een offerte schilderwerk aanvragen. In de offerte zet de schilder voor je uiteen hoeveel je voor het schilderwerk zult gaan betalen. Door deze offerte weet je van tevoren hoeveel je kwijt bent en kom je niet voor verrassingen te staan. Pas nadat je de offerte hebt goedgekeurd kan de schilder beginnen met zijn werkzaamheden. Of je nu een schilder inhuurt of zelf de kwast ter hand neemt, door je huis te schilderen zorg je niet alleen voor een flinke opfrisbeurt, maar geef je ook een beetje liefde aan je huis, zodat je er nog lang comfortabel in kunt blijven wonen.

Ook interessant