Bekijk overzicht

Hoe kun je jouw huis beschermen tegen inbrekers?

01-04-2022

Hoe kun je je huis beschermen tegen inbrekers?

Slachtoffers, vooral degenen op een beinvloedbare leeftijd, kunnen het erg moeilijk hebben om met een inbraak om te gaan. Naast een harde klap voor je portemonnee, kunnen inbraken namelijk ook psychologisch verwoestend zijn volgens een artikel in het Journal of Traumatology. In dit artikel vind je daarom een paar beproefde methoden die je kunnen helpen een huisinvasie te voorkomen, zodat je je woning, je bezittingen en, veruit het belangrijkste, je gezin veilig kunt houden. Maak hier echt gebruik van om inbraken in je huis te voorkomen!

Wees voorzichtig met je sleutels

Het hebben van een sleutel is echt de gemakkelijkste manier om een gesloten gebouw binnen te komen en de inbreker is altijd op zoek naar de gemakkelijkste betaaldag. Zorg er daarom voor dat je je reserve huissleutels alleen bij vertrouwde mensen achterlaat. Geef ze niet aan buren die je amper kent of vrienden van vrienden.
Wees voorzichtig bij het kopieren van sleutels door een slotenmaker voor je kinderen. Houd er altijd rekening mee hoeveel sleutels er op een bepaald moment van je huis zijn - en zet er in godsnaam niet je huisadres op! Het lijkt misschien verrassend, maar je sleutels binnen handbereik van de deur houden is waarschijnlijk niet zo veilig als je denkt. Als je sleutels gemakkelijk vanuit een raam of zelfs door de brievenbus kunnen worden bekeken, kunnen ze waarschijnlijk worden gestolen.

Maak gebruik van een timer

Inbrekers zijn, net als pestkoppen, altijd op zoek naar een gemakkelijk doelwit - en net als pesters zijn ze gemakkelijk ontmoedigd zodra hun doelwit op een of andere uitdaging begint te lijken. Vergeet de Hollywood-mythes van slinkse zwarte catsuits en felrode laserlijnen, inbraak gaat over alles pakken wat je kunt krijgen en ontsnappen voordat je gepakt wordt. In werkelijkheid zijn alle dieven opportunisten die op zoek zijn naar het huis dat het eenvoudigst lijkt om in te breken. Als zodanig is een eenvoudige, effectieve methode van huisbeveiliging om het te laten lijken alsof er iemand thuis is, zelfs als dit niet het geval is. Je kunt dit bereiken door de lichten, radio of televisie aan te laten als je weggaat, maar dit kan veel beter worden bereikt door een timer aan te schaffen.

Investeer in een slim beveiligingssysteem

Als je het je kunt veroorloven, is het zeker de moeite waard om te investeren in een hoogwaardig huisbeveiligingssysteem van een vertrouwd merk. Ja, het zal lastig zijn om de verschillende modellen door te spitten, alle reviews te lezen en prijzen te vergelijken. Het zal ook niet goedkoop zijn, maar het alternatief kan je uiteindelijk veel meer kosten! Inbraakalarmen zijn een afschrikmiddel en wanneer het afgaat, is het genoeg om iemand een hartaanval te bezorgen. Op dit gebied heeft de potentiele inbreker echter waarschijnlijk een groot nadeel. Je hebt misschien een paar artikelen gelezen en een paar recensies gezien voordat je je alarm kocht, maar hij kan deze dingen voor de kost omzeilen.

Je moet er daarom absoluut zeker van zijn dat je aankoop de beste optie is in je prijsklasse. Het is verstandig om hierbij de hulp van een slotenmaker Amsterdam of iemand anders in te schakelen zodat deze specialist je een slim beveiligingssysteem kan aanraden. Deze expert kan deze producten vervolgens ook nog voor je aanschaffen en installeren zodat je woning direct goed beveiligd is tegen inbrekers!

Ook interessant