Bekijk overzicht

Hoe zorg ik voor meer sfeer in mijn huis?

06-05-2022

Hoe zorg ik voor meer sfeer in mijn huis?

Wil je de sfeer in je huis veranderen of ben je bezig met het inrichten van een nieuwe woning of ruimte? Er zijn velen manieren waarop je dit kan doen en een manier om gelijk een grote verandering aan te brengen, is door de spelen met de raamdecoratie. Raamdecoratie vind je in allerlei verschillende soorten en kleuren, met ook allemaal hun eigen eigenschappen en functies. Voor iedereen is er dan ook een oplossing die kan zorgen voor meer sfeer in huis. Met raamdecoratie kan je spelen met licht en schaduw, wat uiteindelijk zorgt voor de juiste sfeer.

Shutters of plissé gordijnen?

Het kan in het begin misschien lastig zijn om te navigeren in het grote aanbod van raamdecoratie. Om het voor jezelf wat duidelijker te krijgen, kan je inspiratie op zoeken. Hierdoor kan je de verschillende opties goed in een ruimte zien en kan je afwegen wat het best bij jouw ruimte, interieur en smaak past. Wat momenteel populaire soort raamdecoratie zijn, zijn de shutters en de plissé gordijnen. Deze opties zijn allebei erg mooi, maar wel heel verschillend. Ze hebben dan ook allebei verschillende voordelen. De shutters geven een ruimte een luxe en hedendaagse uitstraling en de plissé gordijnen voelen klassiek en licht aan.

De eigenschappen van shutters

Shutters zorgen voor sfeer en elegantie in een ruimte. De shutters stralen luxe uit en het is ook niet gek dat veel mensen voor deze optie gaan. De shutters zijn in verschillende materialen en natuurlijk verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor er voor elk interieur wel de juiste oplossing te vinden is. Daarnaast kunnen de shutters op maat gemaakt worden, wat belangrijk is voor de juiste uitstraling, maar ook voor de functie.

Je wilt natuurlijk niet dat de shutters niet juist in het raam passen en hierdoor te veel of te weinig licht doorlaten. Klik hier voor meer informatie over shutters op maat. De shutters bestaan uit lamellen, die makkelijk te verstellen zijn. Hierdoor kan je gemakkelijk met de lichtinval spelen, zonder de gehele raamdecoratie te verplaatsen of te verstellen.

Het verstellen van de lamellen werkt natuurlijk ook goed voor de gewenste privacy. Als je naar buiten wil kijken dan kunnen de lamellen open en als je toe bent aan privacy, zijn ze gemakkelijk te sluiten, zonder de hele ruimte van licht te ontzien.

De eigenschappen van plissé gordijnen

Plissé gordijnen zorgen voor een klassieke en ingetogen schoonheid binnen een ruimte. Door de veelzijdigheid van de gordijnen, zijn ze in vrijwel elk interieur te plaatsen. De gordijnen zijn gemaakt van stof, waarvoor je vaak de keuze hebt welke stof je hiervoor precies wilt gebruiken.

Transparant, semi-transparant, lichtdoorlatend of dim out. De gordijnen zijn makkelijk te verstellen, waardoor het mogelijk is om te spelen met lichtinval, wat de ruimte meer sfeer geeft. Daarnaast zijn de gordijnen ook perfect om de ruimte te isoleren. Houd de ruimte in zomer lekker koel en in de winter warm. De gordijnen zijn erg veelzijdig en hierdoor op veel verschillende soorten ramen te plaatsen. Zelfs op een schuin dakraam komen deze gordijnen goed tot recht!

Ook interessant