Bekijk overzicht

Voeg een dakkapel toe aan je zolder.

21-04-2022

Voeg een dakkapel toe aan je zolder vanwege de vele voordelen

Het installeren van een dakkapel op een zolder is over het algemeen echt een aanrader, alleen al doordat je op deze manier meer ruimte creĆ«ert in de bovenste verdieping van je woning. Over het algemeen wordt de zolder gebruikt als opslag, maar door voor een op maat gemaakte of prefab dakkapel te kiezen, kun je deze ruimte transformeren in bijvoorbeeld een slaapkamer. Dit zal er bovendien ook voor zorgen dat je huis meer waard wordt, al moet je eens in de zoveel jaar wel je dakkapel laten vervangen. Dit is helaas nadelig, maar gelukkig heeft een dakkapel toevoegen aan je zolder ook genoeg voordelen, zoals je hieronder kunt lezen. 

Meer licht in je kamer

Zo zorgt een dakkapel er onder meer voor dat je zolder niet langer een donker hol is. Door het raam zal namelijk veel licht komen, wat natuurlijk erg fijn is. Uiteraard kun je hiervoor ook gebruik maken van kunstlicht, maar lampen nemen natuurlijk ook ruimte in beslag. Op een zolder is dit niet handig, vooral als deze kamer al aan de kleine kant is. Daglicht is bovendien gezond en belangrijk voor het aanmaken van vitaminen. 

Weinig onderhoud

Een ander voordeel van het toevoegen van een dakkapel aan je zolder is dat dit nieuwe onderdeel van je huis over het algemeen weinig onderhoud nodig heeft. Dit is al helemaal het geval als je kiest voor een exemplaar van kunststof. Je zult dan echt weinig tot zelfs geen extra onderhoud hebben aan je huis. Wil je juist liever een houten dakkapel op je woning laten plaatsen? Helaas moet je dan wel wat meer onderhoud uitvoeren, al kun je dit eenvoudig zelf doen. 

Rechtop staan

In dit artikel is inmiddels al een paar keer genoemd dat een zolder over het algemeen aan de kleine kant is, maar het kan ook nog eens een laag plafond hebben. In sommige gevallen is het zelfs zo laag dat lange mensen niet eens rechtop kunnen staan, vervelend! Dit kun je oplossen door een dakkapel toe te laten voegen aan je woning, dit verhoogt het dak namelijk, terwijl het dus ook voor meer ruimte zorgt op zolder. 

Beter uitzicht

Inmiddels weet je al dat een dakkapel leidt tot meer daglicht in huis, maar het is goed ook te weten dat je hiermee eenvoudiger en beter naar buiten kunt kijken als je op zolder staat. In sommige gevallen zit er zelfs niet eens een raam in deze ruimte, waardoor je helemaal geen uitzicht hebt op je omgeving. Door een dakkapel te laten plaatsen, kun je dit oplossen en genieten van het uitzicht. 

Meer waarde

Het is al een keer genoemd, maar een dakkapel resulteert inderdaad in een hogere woningwaarde. Dit is al het geval puur en alleen omdat het voor meer vierkante meters woonruimte zorgt, wat uiteraard waarde verhogend is. Je huis zal dus automatisch in waarde stijgen. Dit komt ook doordat de zolder van je huis nu beter gebruikt kan worden als een bruikbaar vertrek. 

Ook interessant