Bekijk overzicht

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bed?

14-04-2022

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een bed?

Ben je van plan om binnenkort een nieuw bed aan te schaffen? Heel slim, zeker als je oude bed je niet voldoende ondersteuning meer biedt. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel opties en dus is het handig om even op een rijtje te zetten wat je precies zoekt in jouw nieuwe bed. Hoe groter je budget is, hoe meer luxe extra’s je kunt toevoegen en hoe meer je het bed een echte design-uitstraling kunt geven. In dit artikel lees je over drie luxe opties die je bij je bed kunt bestellen of zelfs kunt laten inbouwen. Lees ze door en besluit daarna of ze iets voor jou zijn.

Nachtkastjes in dezelfde stijl

Het moet natuurlijk bij je persoonlijke smaak passen, maar het is bij De Suite mogelijk om nachtkastjes op maat te laten maken in dezelfde stijl als het bed zelf. Er wordt dan gebruik gemaakt van dezelfde kleuren en materialen en je kunt zelf kiezen hoe je wilt dat het nachtkastje eruit ziet. Wil je bijvoorbeeld een zwevend nachtkastje met een lade, of liever een op pootjes met een open vak. Ook kun je het nachtkastje zowel los neerzetten als laten bevestigen aan het hoofdeinde van het bed. Dit tweede ziet er super strak uit en maakt er één geheel van. Kijk op de website van De Suite of ze een bed hebben in de stijl die jij voor ogen hebt en informeer direct naar de mogelijkheden op het gebied van nachtkastjes op maat.

Een hoog-laag bed voor senioren

Ben je al wat op leeftijd? Dan is het slim om alvast na te denken over de mogelijkheden van een zogeheten hoog-laag bed. Dit is een bed dat door middel van een afstandsbediening in hoogte te verstellen is. De eerste reden dat dat voor oudere mensen aan te raden is, is dat je veel gemakkelijker in en uit een hoog bed stapt. Je hoeft namelijk niet door je knieën om je op te hijsen of te laten zakken. Vervolgens zet je het bed weer een stuk lager, zodat de kans op letsel als je uit bed valt zoveel mogelijk wordt verkleind. Wil je een eenpersoonsbed met deze functie, maar liever wat meer ruimte hebben? Kies dan voor een hoog-laag bed twijfelaar. Deze is net wat breder dan een standaard eenpersoonsbed, maar niet zo breed als een tweepersoons bed. Dit formaat wordt vaak door senioren gekozen die in hun eentje slapen, maar wel graag voldoende ruimte hebben. Een hoog laag bed twijfelaar koop je bijvoorbeeld bij De Suite, die we in de eerste alinea al noemden.

Een bed met FPS-technologie

Heb jij last van chronische pijn, ben je een topsporter of heb je bijvoorbeeld een ziekte als Parkinson of reuma? Dan kan een bed met FPS-technologie je ontzettend goed helpen. Deze techniek is ingebouwd in het matras en zendt subtiele trillingen door het bed. Deze trillingen doen je spieren ontspannen en verbeteren de doorbloeding. Daardoor herstel je gemakkelijker, wordt je soepeler en doet bewegen minder pijn. Echt een aanrader dus, wat je leeftijd ook is!

Ook interessant