Bekijk overzicht

Zo vind jij het perfecte huis

21-04-2022

Zo vind jij het perfecte huis

Het vinden van het perfecte huis in de huidige tijd is voor velen een enorme uitdaging. De huizenprijzen blijven stijgen en vooral voor de starters op de markt is er geen beginnen aan. Zij moeten opboksen tegen alle midden en hoge inkomens die hun huizen met een flinke overwaarde hebben verkocht of simpelweg een hogere hypotheek kunnen opnemen. De kans dat je flink moet overbieden om de hoogste bieder op een woning te zijn is tegenwoordig bijna 100% met een paar uitzonderingen daargelaten. Kortom, het is dus verstandig te gaan strepen op je wensenlijstje. Toch zijn er tal van mogelijkheden om toch je perfecte huis te vinden, zonder hier de hoofdprijs voor te betalen.

Locatie

Net als in iedere stad, zal het bij jullie niet anders zijn. Je betaald voor een groot deel voor de locatie waar je huis staat. Het simpele voorbeeld is een huis is het noorden van het land of in het westen. Wanneer exact hetzelfde huis die nu in het noorden staat, in het westen wordt verkocht, dan kun je ervanuit gaan dat de prijs minimaal 25 tot 30 procent hoger ligt. Dit geldt ook voor de locatie in je eigen dorp of stad. Wanneer jij dus bepaalde wensen hebt, dan kan het heel goed zijn, dat je om de wens voor een bepaalde oppervlakte van je woning te vervullen je de wens voor een bepaalde locatie moet laten schieten. Dit kan voor velen best lastig zijn, maar we kunnen je verzekeren, dat dit de enige manier is om het perfecte huis te kunnen bemachtigen. Dit verschil, kan betekenen dat jij in plaats van nog jaren te moeten kijken naar de betonvloer in je huis, je met het geld dat je over hebt direct kunt switchen naar een vloer naar je eigen smaak.

Bouwval

Ga niet op zoek naar een instapklare woning. De prijzen van deze woning liggen vaak een stuk hoger in verhouding dan huizen waar nog een hoop aan moet gebeuren. We zien namelijk vooral dat de welbekende huisjesmelkers belang hebben bij een instapklare woning. Vooral wanneer deze is voorzien van een mooie beton cire vloer en eventueel dakkapel is het voor een koper erg aantrekkelijk. Ze kunnen deze woning dan na aankoop direct in de verhuur gooien, zonder eerst enorme kosten te hoeven maken voor het renoveren van een woning. Kies je voor een gedateerde woning, dan is de kans vrij groot, dat deze groep mensen afhaakt. Dit biedt dus zowel financieel als voor jezelf een stuk meer mogelijkheden om de woning volledig naar eigen wens op te knappen.

Geduld

Voor wie fanatiek op zoek gaat naar zijn of haar perfecte huis, zal al snel tot de conclusie komen dat dit onbegonnen werk is. Tuurlijk willen we allemaal het liefst zo snel mogelijk het huis van onze dromen, maar wanneer je er geen enorme druk achter zet, dan zul je zien dat jouw perfecte woning vanzelf op je pad komt. Zo kun jij je vast oriƫnteren of je gaat voor een laminaat, pvc vloer of woonbeton.

Ook interessant