RSS
HuizenZoeker»Nieuws»Hypotheekmarkt

HuizenZoeker Nieuws

woensdag 12 augustus 2009

Geen toename wanbetaling hypotheken

ING ziet geen toename in het aantal Nederlanders dat betalingsproblemen heeft op zijn hypotheek. Dit zei bestuursvoorzitter Jan Hommen woensdag bij de publicatie van de kwartaalcijfers van de bankverzekeraar. Op ongeveer 1 procent van de hypotheken heeft ING te maken met een betalingsachterstand. Ondanks de recessie en de moelijke huizenmarkt is dit cijfer constant gebleven. ''Er is geen toename in wanbetalingen'', zei Hommen. Lees meer »

Bron: Nu.nl
dinsdag 30 juni 2009

Meer spijt van hoogte hypotheek

Een groeiend aantal huizenbezitters heeft spijt van de hoogte van zijn hypotheek.

Een groeiend aantal huizenbezitters heeft spijt van de hoogte van zijn hypotheek. Gemiddeld zes procent heeft spijt van de leningomvang. Dat percentage verdubbelt in de categorie consumenten die de afgelopen vijf jaar een woning heeft gekocht. Van alle typen krediet is de beleggingshypotheek de gebeten hond. Dat blijkt uit onderzoek van bureaus Synovate en Porter Novelli in opdracht van het Financieele Dagblad onder 433 huizenbezitters in Nederland. Lees meer »

Bron: FD
donderdag 7 mei 2009

Hypotheekomzet in eerste kwartaal gedaald

De hypotheekmarkt in Nederland is in het eerste kwartaal van dit jaar sterk gedaald vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale hypotheekomzet is in het eerste kwartaal gedaald met ruim 36% tot euro 14,2 mrd. Ook het aantal afgesloten hypotheken is met eenzelfde percentage gedaald. Dat blijkt uit gegevens van adviesbureau IG & H Consulting & Interim. Stilvallen huizenmarkt Volgens IG & H is het stilvallen van de huizenmarkt de reden voor de daling van de hypotheekmarkt. Het aantal verkochte woningen is met 35% gedaald. Daarnaast is... Lees meer »

Bron: FD
donderdag 23 april 2009

Verbod tophypotheek van de baan

Het dinsdag gepresenteerde voorstel van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) om tophypotheken te verbieden, is van de baan. Dat zei staatssecretaris De Jager van Financiën tijdens een spoeddebat in de Tweede Kamer. Eerder deze week zorgde toezichthouder AFM voor veel onrust op de woningmarkt met de aankondiging dat tophypotheken verboden zouden gaan worden. Het voorstel heeft geleid tot een aanvaring met het ministerie van Financiën. Maar volgens de Jager gaat de AFM daar helemaal niet over. 'De AFM heeft niet de bevoegdheid dit als harde... Lees meer »

Bron: FD
woensdag 22 april 2009

Onrust door verbod tophypotheek

Makelaars en de vereniging van eigenwoningbezitters hebben met ontzetting kennisgenomen van de dinsdag aangekondigde ingrepen van de Autoriteit Financiële Markten op de hypotheekmarkt. Zij zijn bang dat die leiden tot ontwrichting van de toch al zwakke huizenmarkt in Nederland. Om toekomstige eigenwoningbezitters te beschermen tegen onverantwoorde financiering gaat de AFM tophypotheken aan banden leggen. Dat zijn hypotheken waarbij meer wordt geleend dan de vrije verkoopwaarde van het huis. Ook gaat zij strenger toezien op de naleving van de... Lees meer »

Bron: FD
woensdag 18 maart 2009

Helft hypotheeksom niet afgelost

Nederlanders zijn de afgelopen twaalf jaar veel risicovollere hypotheken gaan afsluiten. Vooral de aflossingsvrije variant is sterk in opkomst. Van de totale hypotheekschuld in Nederland is circa 288 miljard aflossingsvrij. Dit blijkt uit gegevens uit het Totaal Onderzoek Financiële Diensten (TOF) van marktonderzoeksbureau GfK, verstrekt aan Z24. In totaal had in 1996 39 procent van de Nederlandse huishoudens een hypotheek, zo blijkt uit het onderzoek van GfK. In 2008 was dit percentage opgelopen tot 52 procent. Uit de gegevens blijkt... Lees meer »

Bron: Z24 Geld
maandag 16 maart 2009

Verhogen NHG haalt prop uit huizenmarkt

49% van de huizenbezitters geeft aan dat een verhoging van het garantiebedrag van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) van 265 duizend naar 350 duizend euro voor hen de overstap naar een volgende koopwoning opeens wel mogelijk maakt. Dit blijkt uit een representatieve online peiling op de website van De Hypotheker. Bas Millenaar, directeur van De Hypotheker: "Als we niets doen, ontwikkelt zich een prop in de woningmarkt. Starters zien, onder de huidige omstandigheden, hun kans schoon toch in aanmerking te komen voor een koopwoning. Maar dan moeten... Lees meer »

dinsdag 10 februari 2009

Betaalpauze voor hypotheken met NHG

Aanpassing Nationale Hypotheek Garantie in de maak.

Huiseigenaren met die vallen onder de Nationale Hypotheek Garantie krijgen waarschijnlijk ruimte om een betalingspauze in te lassen als ze financieel in de problemen komen. Dit zegt directeur Karel Schiffer van het Waarborg Fonds Eigen Woningen (WEW) tegenover Z24. Het WEW is het fonds dat de Nationale Hypotheek Garantie uitvoert. Waarborg Fonds Eigen Woningen is met minister Eberhard van der Laan van VROM in gesprek over het invoeren van een nieuwe regeling. Die moet mensen met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie die vanwege... Lees meer »

Bron: Z24 Geld
maandag 9 februari 2009

Hypotheekrenteaftrek staat niet ter discussie

Premier Jan Peter Balkenende tornt niet aan de hypotheekrenteaftrek.

Vrijdag lieten Balkenende en minister Wouter Bos (Financiën) weten dat niets uitgesloten wordt bij het bestrijden van de gevolgen van de wereldwijde financiële crisis. Zaterdag haastte zich de premier te melden dat de hypotheekrenteaftrek niet ter discussie staat. Beperking ervan zou volgens hem grote schade toebrengen aan de huizenmarkt en daarmee de economische situatie juist verder verslechteren. Niets uitsluiten Minister Bos wil echter op voorhand niets uitsluiten. Samen met Balkenende heeft hij een groep topambtenaren opdracht gegeven alle... Lees meer »

Bron: Zibb
maandag 2 februari 2009

Steun voor de woningmarkt

Het kabinet helpt mensen met een hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Het kabinet helpt mensen met een hypotheek onder de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) die door de kredietcrisis hun huis niet kunnen verkopen en die buiten hun schuld betalingsproblemen hebben. Het kabinet benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de verschillende partijen op de woningmarkt, maar is bereid te ondersteunen. Hypotheek Bewoners die een hypotheek hebben afgesloten met NHG, kunnen een beroep doen op de Woonlastenfaciliteit als zij door bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid, echtscheiding of werkloosheid in de betalingsproblemen... Lees meer »

Bron: Regering
Pagina: Volgende pagina

Gefilterd op