Veelgestelde vragen

Wat is een uitreksel kadastrale kaart?

Een Uittreksel kadastrale kaart is een gedeelte van de kadastrale kaart en toont de ligging van het kadastrale perceel ten opzichte van de omliggende percelen en geeft een indicatie van de grenzen. Op de kaart ziet u perceelsgrenzen, perceelnummers, de belangrijkste bebouwing, straatnamen en huisnummers. Het uittreksel is op schaal en naar het noorden gericht. De schaal hangt af van de grootte van het perceel. Er kunnen geen maten aan worden ontleend.

Wat is het verschil tussen perceeloppervlakte en woonoppervlakte?

De perceeloppervlakte dient niet verward te worden met de woonoppervlakte. De woonoppervlakte is de totale oppervlakte van alle verdiepingen van de woning. De perceeloppervlakte is de grootte van het stuk grond waar de woning op staat.

Uitzonderingen

Het Uittreksel kadastrale kaart is niet beschikbaar als het om een appartement gaat of als het Kadaster het perceel nog niet heeft opgemeten (bijvoorbeeld een stuk nieuwbouwgrond).

Beschikt deze kadastrale kaart ook over een maatvoering?

Nee, deze kaart beschikt niet over de exacte maatvoering van een perceel. Wij bieden alleen de woonoppervlakte en perceeloppervlakte van een woning. Wanneer een maatvoering gewenst is, adviseren wij om bij het Kadaster te raadplegen.

Hoe lees je een kadastrale kaart?

Ieder kadastraal perceel in Nederland heeft een unieke code. Dit wordt de kadastrale aanduiding genoemd. Een voorbeeld van een kadastrale aanduiding is bijvoorbeeld: ASD05-G-4326

Dit is een voorbeeld van een kadastrale aanduiding in Amsterdam. Deze aanduiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Kadastrale gemeentecode: Dit geeft aan in welke gemeente het perceel is geregistreerd. ASD05 is bijvoorbeeld onderdeel van de gemeente Amsterdam. Grotere gemeenten hebben meerdere gemeentecodes. Zo bestaat de gemeente Amsterdam bijvoorbeeld uit ASD02 t/m ASD43. Terwijl in gemeenten als Hilversum alleen maar de code HVS00 wordt gehanteerd.
  • Kadastrale sectie: Dit is een verdere onderverdeling van het gebied dat door de gemeente wordt bestuurd. Dit wordt meestal aangegeven met 1 of 2 letters.
  • Perceelnummer: Dit is het unieke nummer voor jouw perceel wat geregistreerd staat bij het Kadaster.

Hoe kan ik de kadastrale grenzen inzien van een bepaald adres?

Bij Huizenzoeker kunt u heel eenvoudig kadastrale perceelsgrenzen van alle adressen in Nederland opvragen. De perceelsgrenzen zijn sowieso gevisualiseerd op onze kaart met koop- en huurwoningen. Wilt u meer informatie over de exacte aanduiding, dan moet u het volgende doen:

  1. Zoek het adres via Huizenzoeker.nl en vul hier het gewenste adres, huisnummer, huisnummer extensie en plaats in. Druk vervolgens op Zoek Woning.
  2. Nu opent direct de pagina van het desbetreffende adres.
  3. Zoek nu in het venster Bekijk op de kaart de optie Kadastrale Kaart.
  4. Nu opent de kadastrale kaart op de locatie van het desbetreffende adres en kunt u de exacte kadastrale aanduiding vinden.
Bekijk kadastrale kaart