Veelgestelde vragen

Welke types kinderopvang staan er op deze kaart?

Met deze kaart kunt u eenvoudig alle kinderopvanglocaties in de buurt van uw gewenste woning vinden. Op deze kaart zijn de volgende types kinderopvang te vinden:

 • Voorziening Gastouderopvang
 • Kinderdagverblijf
 • Buitenschoolse Opvang
 • Gastouderbureau

Wat is de bron van deze kaart?

De locaties van deze kinderopvanglocaties zijn beschreven in het LRK, ook wel het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) genoemd. Dit is een register dan wordt bijgehouden door de Rijksoverheid, gemeenten en de GGD. Zij zijn verantwoordelijk voor de goedkeuring en registratie van deze kinderopvanglocaties.

Hoe kan ik kinderopvanglocaties in de buurt van mijn adres of koop-/huurwoning opzoeken?

Bij Huizenzoeker kunt u heel eenvoudig het alle kinderopvanglocaties in de omgeving van een woning vinden. Dit doet u als volgt:

Voor adressen:

 1. Zoek het adres via Huizenzoeker.nl en vul hier het gewenste adres, huisnummer, huisnummer extensie en plaats in. Druk vervolgens op Zoek Woning.
 2. Nu opent direct de pagina van het desbetreffende adres.
 3. Zoek nu in het venster Bekijk op de kaart de optie Woninginbraken.
 4. Nu opent de Woninginbraken kaart op de locatie van het desbetreffende adres en kunt u zien het totale aantal woninginbraken in de buurt.

Voor koop- en huurwoningen:

 1. Zoek het adres van de koop- of huurwoning op via de zoekbalk van Huizenzoeker.nl of vindt de woning via onze pagina met huurwoningen of koopwoningen.
 2. Wanneer u de pagina van het desbetreffende adres heeft geopend kunt u in het venster Bekijk op de kaart de optie Woninginbraken aanklikken.
 3. Nu opent de Woninginbraken kaart op de locatie van de desbetreffende koop- of huurwoning en kunt u de laatst bekende woninginbraak cijfers per buurt inzien.
Bekijk kinderopvang kaart