Woningwaarde

Huizenzoeker

Wat is mijn woning waard?

De verkoopprijs van een woning is niet altijd de echte prijs. Als je inzage hebt in de daadwerkelijke woningwaarde dan weet je welk bod je neer kunt leggen voor het huis of appartement. Huizenzoeker geeft een indicatie van de waarde van een pand.

afbeelding voor woningwaarde

Meer informatie

Hoe komt de taxatie tot stand?

De woningwaarde is bepaald door gebruik te maken van een speciaal ontwikkeld computermodel waarin de verkooptransacties van ruim 3 miljoen woningen in zijn verwerkt. Per woning is gekeken naar de ligging, type wijk en type woning. Hieruit volgt een waarde die in 95% van de gevallen een hoge betrouwbaarheid heeft. De informatie is afkomstig van Nederlandse gemeenten, het Kadaster en woningmakelaars. Uiteraard zijn er uitzonderingen. Daar zijn we eerlijk over en die staan hieronder vermeld.

Uitzonderingen

Aangezien niet in de woning gekeken kan worden is de kans aanwezig dat de waarde van een huis of appartement te hoog of juist te laag is ingeschat. Om die reden kan de gegeven waarde van een huis of appartement nooit gebruikt worden ter vervanging van een taxatie door een makelaar of taxateur. De woningwaarde is niet handmatig vastgesteld maar met behulp van software uitgerekend. Ook hierin kunnen fouten of onnauwkeurigheden optreden. Veel boerderijen zijn niet beoordeeld aangezien er geen informatie is over de stallen en landbouwgronden.