HuizenZoeker»Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Hoe werkt HuizenZoeker?

HuizenZoeker doorzoekt dagelijks het woningaanbod van de grootste huizensites in Nederland.
Het aanbod van deze sites wordt gefilterd en ontdubbeld. Meer »


Welke huizensites doorzoekt HuizenZoeker?

HuizenZoeker verzamelt het woningaanbod van de volgende huizensites en makelaarsites:
JAAP.NL, Vbo, MVA, Makelaarsland, iBlue en MHV


Kan ik zelf een woning plaatsen op HuizenZoeker?

Het is niet mogelijk om rechtstreeks op HuizenZoeker.nl uw woning te plaatsen.
Dit kan wel via onze koppeling met Jaap.nl. Meer informatie vindt u op de huis verkopen of huis verhuren pagina.


Hoe verwijder ik een woning van HuizenZoeker?

HuizenZoeker doorzoekt het woningaanbod van verschillende huizensites. Wanneer een woning op geen enkele huizensite meer te koop wordt aangeboden, zal deze op HuizenZoeker (binnen 48 uur) ook niet meer getoond worden. Bij iedere woning op HuizenZoeker staat vermeld op welke huizensite(s) de woning gevonden is.


Mijn woning staat nog niet op HuizenZoeker, hoe komt dat?

Het woningaanbod op HuizenZoeker wordt dagelijks ververst. Als uw woning is geplaatst op één van de huizensites die HuizenZoeker doorzoekt, dan zal deze binnen 48 uur ook zichtbaar zijn op HuizenZoeker.


Hoe lang staat mijn huis op HuizenZoeker?

Zolang uw woning op één van de huizensites die HuizenZoeker doorzoekt, te vinden is, zal deze ook op HuizenZoeker te vinden zijn.


Wat betekenen de labels 'Nieuw' en 'Gewijzigd' bij een woning in de resultatentlijst?

Als een woning het label 'Nieuw' heeft, betekent dit dat HuizenZoeker deze woning in de afgelopen 2 dagen voor het eerst op één of meerdere huizensites heeft gevonden.
Als een woning het label 'Gewijzigd' heeft, betekent dit dat de gegevens van de woning op één of meerdere huizensites zijn gewijzigd. Meestal betreft het een wijziging van de tekst of de prijs. Prijswijzigingen van een woning zijn ook zichtbaar in de resultatenlijst of bij de prijshistorie van de woning.


Hoe kom ik in contact met de makelaar/verkoper?

Op de huizensite waarop de woning staat aangeboden, vindt u de contactgegevens van de makelaar/verkoper.


Kan ik op de hoogte gehouden worden van nieuw woningaanbod?

Ja, dat kan. Hiervoor dient u een HuizenZoeker account aan te maken. Als u een account heeft aangemaakt kunt u zoekopdrachten samenstellen en bewaren. Als er nieuw woningaanbod beschikbaar is, vindt u dat terug in het Nieuw aanbod overzicht van Mijn HuizenZoeker. Ook kunt u instellen dat u het nieuwe aanbod periodiek per email wilt ontvangen.


Kan ik ook de (prijs)wijzigingen van één woning volgen?

Ja, als u zich hebt aangemeld bij HuizenZoeker, dan kunt u woningen bewaren. Wanneer de gegevens of de prijs van een opgeslagen woning wijzigt, ontvangt u automatisch een bericht.


Wat kost het gebruik van HuizenZoeker?

Het gebruik van HuizenZoeker is geheel gratis.


Ik ben mijn wachtwoord vergeten!

U kunt uw wachtwoord hier opvragen.


Hoe kan ik mij uitschrijven op HuizenZoeker?

Als u bent ingelogd op HuizenZoeker vind u onder Accountgegevens bij Mijn HuizenZoeker de mogelijkheid om u uit te schrijven.


Waarom toont HuizenZoeker een beperkte hoeveelheid informatie van een woning?

HuizenZoeker heeft het woningaanbod van alle grote huizensites verzameld. Hierdoor hoeft u niet alle huizensites afzonderlijk te doorzoeken. Wij nemen geen complete advertenties over, maar sturen u voor meer informatie door naar de huizensite waarop de woning is gevonden.


Waarin verschilt HuizenZoeker van Jaap, Zoekallehuizen (ZAH) en Zuka?

Jaap, ZAH en Zuka halen hun woningaanbod weg van de websites van de individuele makelaars. HuizenZoeker verzamelt daarentegen het aanbod van de grote huizensites. Daarnaast kunt u op Jaap, ZAH en Zuka zelf een woning plaatsen, dat kan bij HuizenZoeker niet. HuizenZoeker is puur een zoekdienst om huizen te vinden. HuizenZoeker toont waar de woning gevonden is (bijvoorbeeld op Jaap.nl) en verwijst ook door naar de site waar het huis gevonden is. Daarnaast toont HuizenZoeker bij ieder huis de prijshistorie. Als de vraagprijs van een woning één of meerdere keren is gewijzigd, dan is dat bij HuizenZoeker altijd terug te zien.


HuizenZoeker.nl toont een woning die al is verkocht, kan ik dit huis verwijderen?

HuizenZoeker doorzoekt het woningaanbod van verschillende huizensites. Wanneer een woning op geen enkele huizensite meer te koop wordt aangeboden, zal deze op HuizenZoeker (binnen 48 uur) ook niet meer getoond worden.
Indien een woning op HuizenZoeker volgens u al verkocht is, adviseren wij u contact op te nemen met de huizensite waar de woning nog te koop wordt aangeboden. Bij iedere woning op HuizenZoeker staat vermeld op welke huizensite(s) de woning gevonden is.


De informatie bij een woning op HuizenZoeker.nl is niet correct, kan ik deze informatie wijzigen?

Iedere dag ververst HuizenZoeker de informatie van alle woningen. Indien volgens u de informatie bij een woning niet correct is, controleer dan 48 uur later nogmaals de juistheid van de informatie. Indien de informatie niet automatisch is aangepast, kunt u de fout bij ons melden via de knop 'meld een fout' bij de betreffende woning.