3 Tips om je huis verkoopklaar te maken

,
huis verkopen

Wanneer je je woning te koop hebt staan, is er natuurlijk alles aan gelegen om deze zo snel mogelijk te kunnen verkopen. Daar waar de meesten onder voorbehoud van verkoop van hun eigen woning een voorlopig koopcontract hebben klaarliggen, is het dus een must om je huidige woning zo snel mogelijk en ook tegen de juiste prijs van de hand te kunnen doen. Omdat het kopen van een woning niet iets is wat je regelmatig doet als particulier, is het belangrijk dat jij als verkoper er alles aan doet om de potentiële koper(s) zich er zo prettig mogelijk te laten voelen. Je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat het heel anders binnenstappen is in een huis dat gezellig en sfeervol is ingericht of een huis dat praktisch kaal is omdat het overgrote deel van de inboedel al in verhuisdozen is gepakt. Om ervoor te zorgen dat je jouw huis verkoopklaar weet te maken en de kans vergroot op een snellere verkoop, hebben wij 3 tips voor je.

Zorg voor een opgeruimd huis

Een gezellig ingericht huis is belangrijk, maar een huis dat prachtig is ingericht, maar waar het een grote rotzooi is thuis, doet natuurlijk enorm veel afbreuk aan de sfeer. Het is dus ook belangrijk ervoor te zorgen dat je huis er netjes en vooral ook opgeruimd uitziet. Overigens is dit vaak ook een van de eerste tips die je van een makelaar krijgt op het moment dat er een bezichtiging gepland staat. Zoals de meesten wel weten gaat een potentiële koper tezamen met de makelaar naar het huis en ben jij hier als verkopende partij niet bij. Naast dat je zorgt dat het gezellig is ingericht met de woonaccessoires van KNUS Lifestyle, is het dus ook belangrijk dat je even met de stofzuiger door het huis gaat en zorgt dat er geen prullaria meer door het huis slingert.

Zorg voor neutrale kleuren

Heb jij een hele uitgesproken stijl, dan kan dit de potentiele kopers nog weleens afschrikken. Stel dat je muren een felle kleur  hebben, dan kan het verstandig zijn om even met een roller door het huis te gaan, zodat de muren een neutrale kleur hebben. Dit is voor een eventuele koper een stuk gemakkelijker in te beelden hoe ze het uiteindelijk zelf zouden willen hebben, dan wanneer de muren achter de bank bijvoorbeeld blauw zijn. Uiteraard wil dat niet zeggen dat het niet mooi is, maar helpt het vaak wel om je huis sneller en ook tegen een betere prijs te verkopen. Zo kun je vaak voor een relatief laag bedrag een schilder vinden die de muren even voorziet van RAL 9001 of RAL 9010 in het geval je van gebroken wit houdt.

Lees ook: Dit zijn de vier redenen waarom je voor een makelaar met een vaste prijs moet kiezen

Laat je woning stylen

We zien het steeds vaker, makelaars die in samenspraak met de verkopende partij een stylist inschakelen die het huis verkoopklaar maakt. Dat houdt in dat er wordt gekeken naar de indeling van het huis, zodat deze het beste tot z’n recht komt, maar ook naar de details die het allemaal net even wat gezelliger maken. Hierbij moet je denken aan gouden kussens voor op de bank, zodat de bank net even wat sfeervoller en gezelliger oogt. Daarbij zien we ook vaak dat er bij het ontbreken van iets leuks op tafel wordt gekozen voor een grote opvallende vaas met boeket droogbloemen bijvoorbeeld. Door het allemaal net even iets gezelliger te maken, zorg je ervoor dat potentiële kopers het gevoel hebben dat ze een echt huis binnenstappen, waardoor ze zich er veel sneller verbonden mee zullen voelen.