5 PVC vloer stijlen voor in huis!

PVC vloer stijlen voor in huis

PVC vloeren zijn houtvrije vloeren, gemaakt van kunststof. Dankzij nieuwe technieken zijn PVC vloeren bijna niet van houten of betonnen vloeren te onderscheiden. Een PVC vloer heeft veel voordelen, het gaat lang mee, is makkelijk in onderhoud en ook nog eens geluiddempend. Overweeg jij een PVC vloer aan te schaffen? In dit artikel bespreken we 5 gave PVC vloerstijlen voor in huis. Lees verder!

Klikverbinding

Er zijn twee soorten PVC vloeren; met klikverbinding of zonder. Wanneer je voor een PVC vloer met klikverbinding kiest, is het monteren hiervan eenvoudiger. Je kunt het eigenlijk vergelijken met het leggen van een laminaatvloer. Daarnaast kun je de vloer ook weer makkelijk losklikken wanneer je gaat verhuizen of je iets moet vervangen. Ideaal toch?

Plak PVC vloeren

Plak PVC vloeren zijn de ideale keuze wanneer je vloerverwarming en vloerkoeling hebt. Je moet vaak wel eerst je vloer egaliseren en daarna de PVC vloer aanbrengen. Het kost dus wat meer montagetijd om de vloer te leggen dan een PVC vloer met klikverbinding. Laat dit ook zeker over aan een professional. Maar na het monteren kun je jarenlang profiteren van een mooie vloer met warme voeten!

Plak PVC vloeren zijn de ideale keuze wanneer je vloerverwarming en vloerkoeling hebt

Verschillende soorten PVC vloeren: Betonnen vloer

Houd jij van een industrieel of Scandinavisch interieur? Dan kun je kiezen voor een PVC vloer met een betonnen look. Een betonnen vloer is lastig te leggen en kan daarnaast niet in elk huis, dus een PVC vloer kan hierbij een goede optie zijn. Kies voor een gave grijze kleur, of een mooie beige kleur. Deze vloeren zijn bijna niet van een echte betonnen vloer te onderscheiden, dus niemand die het verschil zal zien!

Tegelvloer

Vind jij de uitstraling van een tegelvloer ook zo gaaf, maar heb je geen tijd of geld om dit te laten leggen? Ook dan kun je kiezen voor een PVC vloer tegel. Hiermee creëer je een moderne uitstraling in je huis. Door het grote assortiment aan kleuren past er bij elk interieur wel een soort tegelvloer. Het fijne van PVC vloeren is ook nog eens dat ze geluiddempend zijn, dus je hoeft hierdoor minder last te hebben van geluid van andere verdiepingen!

Lees ook: Handige manieren om je woning te verduurzamen

Vissengraat

Een van de populairste trends van de afgelopen jaren qua vloeren is een visgraatvloer. De meeste mensen laten dit van laminaat leggen, maar je kunt ook een PVC vloer met visgraatmotief leggen. Dit scheelt een hoop geld en is daarnaast niet van een echte houten vloer te onderscheiden! Je kunt kiezen voor een mooie lichte kleur wanneer je veel witte of lichte meubels hebt, of juist een donkere vloer wanneer je wat meer zwart en bruin in je interieur hebt. Voor elk soort interieur is er een mooie visgraatvloer!