De beste zonwering voor jouw woning

zonwering

Wanneer je bent ingetrokken in een nieuwe woning is het van belang dat jij je hier snel zal gaan thuis voelen. De inrichting speelt daarom een belangrijke rol en met name het comfort in huis. Vaak denken we eerst aan items, zoals een bank, tafel en stoelen, maar vergeten we een heel belangrijk aspect als het gaat om wooncomfort: de zonwering. In dit artikel lees je daarom welke zonwering het beste past bij jouw woning.

#1. Zonnescherm

Een zonnescherm is een perfecte keuze als je schaduw wil creëren in de tuin, op je veranda of terras. Hierdoor kun je heerlijk genieten van de tuin, maar ben je wel beschut tegen de straling van de zon. Staat jouw tuin op het zuiden? Kies dan voor een goed zonnescherm! Daarnaast blijft de temperatuur in huis lekker fris en koel. Zonneschermen zijn er in diverse kleuren en maten, dus zorg dat de uitstraling past bij jouw woning.

#2. Rolluiken

Rolluiken zijn een populaire keuze als het gaat om zonwering. Het biedt namelijk veel voordelen, zoals privacy, geluidsisolatie, en inbraakpreventie. Daarnaast zorgt het er ook voor dat de temperatuur binnen in de zomer lekker koel blijft en dat de warmte juist binnen blijft in de winter. Extra fijn: de rolluiken zijn ook nog eens volledig verduisterend, waardoor dit ideaal is om in de slaapkamer te plaatsen. Hierdoor heb je geen last van de zon die vroeg schijnt. Er zijn veel soorten en maten, dus kijk goed naar wat er bij jouw woning past. Degalux International heeft voor elke woning passende rolluiken. Neem daarom contact met ze op voor meer informatie en advies.

Ook leuk om te lezen: De perfecte vloer en gordijnen kies je zo!

#3. Jaloezieën

Een klassieke en veelzijdige keuze zijn jaloezieën in huis. Je kunt hierbij kiezen uit hout, aluminium en kunststof bijvoorbeeld. Heb jij een moderne inrichting? Dan staan jaloezieën gemaakt van aluminium of kunststof erg mooi. Heb jij meer een vintage of landelijke stijl? Kies dan voor prachtige houten jaloezieën. Hiermee creëer je een natuurlijke uitstraling in huis.

Tip! Op zoek naar de woning van jouw dromen? 3x zaken om rekening mee te houden

#4. Planten

Een andere vorm van zonwering zijn planten in de tuin. Hiermee kun je schaduw creëren rondom jouw huis. Kies voor grote struiken, bomen of klimplanten. Dit biedt op een natuurlijke manier schaduw en privacy. Niet alleen is het functioneel, maar het zorgt ook nog eens voor een natuurlijke sfeer in de tuin. Kies voor planten die goed groeien bij het klimaat dat wij in Nederland hebben en die passen bij de stijl van de woning.

Welke van deze vier soorten zonwering past het beste bij jouw wensen en huis?