Dit zijn dé lampen- en inrichtingstrends van 2024

inrichtingstrends van 2024

De gedachte dat lampen slechts een functioneel aspect hebben is allang verleden tijd. Tegenwoordig speelt licht een grote rol in interieur, stijl en sfeer. Lampen zijn dan ook enorm veranderd over de jaren heen, zowel het type licht dat gegeven wordt als de vormgeving van de lamp zelf. Waar bollampen, glanzende lampen en hanglampen de grootste trends van 2023 waren, zullen deze lampen een veel kleinere rol spelen in 2024. Elk jaar brengt weer nieuwe inrichtingstrends; dit zijn de inrichtingstrends van 2024!

2024 brengt organische aspecten

Een trend die al te zien was in 2023, maar verwacht versterkt te worden in 2024, is het gebruik van organische componenten in de inrichting. Zo zullen houten meubels een belangrijke toevoeging aan het interieur zijn, maar ook het gebruik van steen zal meer voorkomen. De natuurlijke aspecten zijn ook terug te zien in het kleurgebruik: (licht)groen en bruintinten zullen steeds populairder worden. De combinatie van deze natuurlijke componenten met dimbare led lampen leiden tot een rustgevende omgeving en een kalme sfeer in huis.

De opkomst van duurzaamheid

De opkomst van duurzaamheid

In de afgelopen jaren speelt duurzaamheid een grote rol in allerlei aspecten. Er is meer bewustwording gecreëerd met betrekking tot recyclen en een langere levensduur van producten. Daarnaast is het gebruik van minder plastic en meer organische materialen een belangrijk aspect binnen inrichting geworden. Deze trend zal zeker doorzetten in 2024, wat onder andere te zien zal zijn in de opkomst van meer handgemaakte meubels. Dit zorgt voor authentieke details, maar verhoogt ook de bewustwording van hoe en waarvan producten gemaakt worden. Imperfectie speelt een grote rol in deze opkomende trend; geen enkel handgemaakt meubel is hetzelfde. Deze trend zal met name terug te zien zijn in designerstukken en tapijten, maar ook gordijnen en andere textielproducten. Daarnaast is het gebruik van klei en hout een essentieel onderdeel van handgemaakte meubels.

Lees ook: Heb jij al een rechte keuken overwogen?

Breng sfeer met curved lines

Curved lines (ofwel gebogen lijnen) is een andere opkomende trend die steeds populairder wordt binnen moderne woningen. De trend is in bijna alle stijlen en voor allerlei producten toe te passen. Zo worden ramen met een boog steeds populairder, maar ook ronde en ovale (bijzet)tafels zijn steeds vaker te zien. Banken zijn niet langer vierkant, maar hebben ronde en onregelmatige vormen. Door de opkomst van ronde kleden kun je jouw inrichting extra gezellig maken; de combinatie van verschillende kleuren en maten kleden zorgt voor een excentrieke en persoonlijke aankleding van de kamer. Kijk jij ook zo uit naar het zien van deze trends in 2024?