Het juiste gereedschap voor een verzorgde tuin

juiste gereedschap voor een verzorgde tuin

Heb je een huis met een tuin, dan komt tuinonderhoud vanzelfsprekend ook om de hoek kijken. Maar bijna nog belangrijker is het juiste gereedschap gebruiken. Met goed gereedschap ben je al half op weg, maar wat komt er allemaal kijken bij het onderhouden van een tuin en welke gereedschappen heb je nodig?

Grasmaaier

Wanneer je een tuin hebt met gras, dan heb je een grasmaaier nodig. Grasmaaiers zijn er in verschillende typen en zorgen voor een mooi strak gazon. Wanneer je het gras niet regelmatig maait zal het gaan verwilderen. Afhankelijk van de grootte van je gazon heb je een handmatige of elektrische grasmaaier nodig. Er zijn ook grasmaaiers op accu of benzine. Daarnaast is de robotmaaier steeds meer in opkomst. Deze zorgt dat je gazon er altijd netjes bij ligt, zonder dat je er zelf moeite voor hoeft te doen.

Lees ook: 5 belangrijke redenen om te kiezen voor een glazen serre

Spade en schop

Naast een grasmaaier is een spade ook handig. Met een spade kun je namelijk heel goed randen afsteken en daarmee je graskantjes strak houden. Een spade wordt vaak verward met een schop, maar die zijn wel echt verschillend. Zo heeft de spade een rechthoekig blad met een opstaande rand om met je voet kracht bij te zetten bij bijvoorbeeld het omspitten van de moestuin. Een schop daarentegen heeft een breder blad met een bolling erin. Je kunt een schop online bestellen om bijvoorbeeld een hoop zand of grind te verplaatsen.

tuingereedschap

Snoeischaar en heggenschaar

Nog twee van die gereedschappen die vaak verward worden met elkaar: de snoeischaar en heggenschaar. De snoeischaar is eigenlijk onmisbaar in elke tuin. Voor alle kleine klusjes, zoals het knippen van uitgebloeide bloemen of het snoeien van dode stukken tak, is deze handzame schaar ideaal. De grote broer van de snoeischaar is de heggenschaar. Zoals de naam al verklapt is deze ontworpen voor het snoeien van (grotere) heggen. De heggenschaar is geschikt voor wat groter en zwaarder snoeiwerk. Daarom is deze ook op benzine, elektrisch of met accu te verkrijgen. Dankzij de gekartelde tanden kun je met gemak echt grote takken knippen en heggen snoeien.

Lees ook: 10 keer inspiratie voor een heerlijke tuin

Bezem

Wanneer je in een tuin onderhoud pleegt is een bezem ook altijd handig. Met een bezem veeg je snel een hoop zand bij elkaar of je veegt alle gestoken graskantjes bij elkaar. Maar met een bezem zorg je ook dat de gevallen bladeren in de herfst of het snoeiafval van de heggen snel en efficiënt te verzamelen is. Naast schoonmaakbezems heb je ook een speciale onkruidbezem of voegenborstel. Deze zijn ontworpen om het onkruid tussen tegels en bestrating te verwijderen.