Kleed je ruimte aan met een vloerkleed

,
Japandi vloerkleed - Knit Dots wit categorie modern vloerkleed


Of je nu kiest voor een vloerkleed in je huis of op je werk, je kiest sowieso voor sfeer én voor warme voeten. Deze blikvanger brengt warmte in de ruimte en verbindt losse delen tot één geheel.
Maar voor je in al je enthousiasme voor een tapijt gaat shoppen, is het goed om van te voren na te denken over de vorm, de kleur, het patroon, materiaal en het gepaste formaat.

Praktische tips voor het kiezen van een tapijt

De grootte

Meet vooraf ter plaatse de mogelijke afmetingen in de ruimte. Door een laken of kranten op de oppervlakte te leggen, krijg je een beter beeld van de afmetingen. Vind je in de standaardafmetingen niet wat je zoekt? Kies dan voor maatwerk.

De vorm

Ook in de vorm zijn er tal van mogelijkheden. Rechthoekig wordt het meest gekozen, maar je kan je vloerkleed ook aanpassen aan de vorm van je ruimte. Kies voor vierkant wanneer de ruimte zelf niet rechthoekig of vierkant is. Twee vloerkleden met mekaar combineren staat ook leuk, speel hierbij uiteraard met de vormen en stem kleuren en patronen op mekaar af (ton sur ton of net contrasterend). Ronde tapijten doorbreken het strakke en brengen een vleugje speelsheid in de kamer.

De kleur en de stijl

Kies voor een kleur en motief waarmee je de woonstijl doortrekt. Een basic tapijt in een zachte, neutrale kleur past binnen elke woonstijl. Met dit type van vloerkleed kies je voor tijdloos. Wil je een statement maken met je vloerkleed? Kies dan voor een kleurrijk exemplaar met een motiefje (grafisch patroon, streepjes, …) en zo wordt het meteen een blikvanger in je interieur. Houd niet alleen rekening met de meubels maar ook met de muur. Heeft deze een fellere kleur of een druk behang, stem je tapijt er dan op af.

Het materiaal

Wil je in je kantoor meer sfeer? Kies dan voor een functioneel vloerkleed kantoor. Naast de sfeer kan je ook de akoestiek ermee verbeteren. Dichte, dikke textuur zorgt voor geluidsabsorptie. Houd in deze ruimtes zeker ook rekening met onderhoudsgemak en veiligheid.


Vloerkleden zijn er in tal van materialen. Ook deze keuze wordt mee bepaald door je woonstijl en door de functie ervan.
Een vloerkleed voor elke stijl en ruimte


Je woonruimte gezelliger aankleden? Ook hier is een vloerkleed dè sfeerbrenger bij uitstek.
In een Scandinavisch interieur wordt vaak gekozen voor natuurlijke materialen zoals wol, jute of katoen. Omdat minimalisme en eenvoud de kenmerken zijn van deze stijl, wordt er gekozen voor een eenvoudig of zelfs geen patroon en een zachte kleur of wittint. Je kiest hier voor een functioneel maar ook comfortabel aanvoelend exemplaar.
Hou je van de Japandi-stijl? Kies dan voor een japandi vloerkleed. In deze stijl heb je ook verschillende mogelijkheden. Zo heb je onder andere de Tatami-matten uit rijststro, het Wash-papier vloerkleed, een Zen-vloerkleed met patronen van bamboe, golven of rotsen, … Met deze tapijten breng je rust en elegantie in je interieur.


In een eclectisch interieur ga je voor bonte kleuren, patchwork en een mix van texturen. Creativiteit ten top!
Liefhebber van de industriële stijl? Dan kies je voor een robuust kleed met karakter dat het ruwe van het interieur nog benadrukt. Eenvoud zonder franjes, strakke lijnen, een grove textuur en grijs- of bruintinten zijn hier de kernwoorden.

Zoals je ziet, de keuze is eindeloos. Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat het kleed past bij de esthetiek van de ruimte en het je een gevoel van rust en harmonie brengt.