5 leuke tips voor de inrichting van je nieuwe badkamer

nieuwe badkamer

Een nieuwe badkamer inrichten is ontzettend leuk om te doen. Maar waar moet je beginnen en welke items passen in jouw nieuwe badkamer? In dit artikel delen we de vijf leukste tips voor het inrichten van je badkamer, zodat je straks optimaal kunt genieten van de nieuwe inrichting!

Tip 1: kies een stijl

Om te beginnen is het goed om uit te gaan van een badkamerstijl als basis. Denk hierbij aan een klassieke badkamer met marmer en goud of een moderne met beton en glas. Weet je niet goed wat je mooi vindt? Bekijk moodboards of maak zelf een moodboard. Zo weet je precies in welke hoek je kunt zoeken.

Kies voor voorzieningen die passen bij de stijl die je mooi vindt. Denk hierbij aan een zwarte toilet set bij een industriële badkamer of een groene badkuip bij een Scandinavische badkamer.

Tip 2: gebruik kleur

Kleur vormt de basis van een ruimte. Het is aan te raden om gebruik te maken van een neutrale basis en deze vervolgens aan te vullen met kleurrijke accenten en accessoires. Om te zien welke kleuren goed bij elkaar passen, kun je gebruikmaken van een kleurenwiel of kleurpalet.

Wil je het eens helemaal anders doen? Dan kun je ook kiezen voor contrasterende kleuren. Dit zijn kleuren die tegen elkaar afsteken, zoals geel en blauw, groen en rood en paars en geel.

gebruik kleur in je nieuwe badkamer

Tip 3: voeg planten toe

Planten staan prachtig in iedere badkamer. Wie gekozen heeft voor een zwarte badkamer, kan kiezen voor heldergroene planten. Heb je juist gekozen voor een Scandinavische badkamer? Ook dan kun je kiezen voor prachtig groene hangplanten.

Niet alleen ziet de badkamer er prachtig uit met een paar mooie planten, maar het verbetert de luchtkwaliteit ook nog eens. Houd er bij het kiezen van planten altijd rekening mee dat de plant geschikt moet zijn voor vochtige ruimtes.

Tip 4: voeg verlichting toe

Verlichting is essentieel in een badkamer

Verlichting is essentieel in een badkamer. Zorg altijd voor voldoende verlichting, door te kiezen voor voldoende inbouwspots, wandlampen en ambianceverlichting. Combineer dit vervolgens met een unieke badkamerspiegel met verlichting voor een prachtige uitstraling.

Wanneer je een dimmer installeert, kun je de verlichting eenvoudig aanpassen op het moment van de dag en je huidige humeur.

Tip 5: vergeet niet te genieten

Veel mensen ervaren het inrichten van een woning of badkamer als stressvol. Dit hoeft echter helemaal niet zo te zijn. Houd het leuk door er voldoende tijd voor te nemen en bekijk goed welke opties er allemaal zijn.