Tips voor het uitzoeken van een nieuwe vloer

nieuwe vloer

Of je nu een nieuwe woning hebt of een reeds bestaande, de vloer is en blijft een belangrijk onderdeel vanuit zowel praktisch als optisch oogpunt. Zo draagt de vloer bij aan een stuk sfeer in huis en heeft een goede vloer ook een isolerende werking, waardoor je minder hoeft te stoken. Kortom, genoeg voordelen dus! Je kunt je daarom dus ook wel voorstellen dat het uitzoeken van een goede vloer, vanuit verschillende oogpunten belangrijk is. Omdat de keuze tegenwoordig enorm is en je kunt kiezen uit een eenvoudige laminaatvloer, PVC vloer, maar ook houten vloer, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Wat is je budget

Vloeren zijn er in verschillende soorten, wat dus ook betekent dat de prijzen flink van elkaar kunnen verschillen. Zo begint een low budget laminaatvloer al bij een paar euro per vierkante meter, terwijl je voor een kwalitatief hoogwaardige PVC vloer van Cavallo Floors al snel 30 tot 50 euro mag neerleggen. Daarbij heb je natuurlijk ook nog het onderscheid tussen een normale PVC vloer, dus met lange planken of een visgraatvloer. Het is dus van belang om vooraf te bepalen wat het budget is, zodat je op basis daarvan je keuze kunt maken. Stel dat je een wat beperkter budget hebt, maar je wilt wel een mooie en ook duurzame vloer laten leggen, dan kun je er ook voor kiezen om beneden PVC te nemen en voor de bovenverdieping voor laminaat of vinyl te gaan.

Is elke houten vloer geschikt voor vloerverwarming

Vraag meerdere offertes op

Wanneer je weet wat je te besteden hebt, is het niet aan te raden om direct bij de eerste beste je vloer te bestellen. Vraag bij minimaal twee en het liefst drie verschillende bedrijven een offerte op, zodat je een goed beeld krijgt van de prijzen. Let hierbij wel goed op dat je appels met appels vergelijkt, aangezien er wel degelijk verschil kan zitten in het type vloer. Stel dat je bij bedrijf A een Therdex vloer uitvraagt met een toplaag van 0,6 mm, dan is de kans vrij groot dat dit een stuk goedkoper is, dan wanneer je bij partij B een offerte krijgt voor een soortgelijke vloer, maar dan met een toplaag van 0,9 mm. Zorg er dus voor dat je goed kijkt wat er wordt aangeboden en welke prijs er bijvoorbeeld wordt berekend voor het leggen en andere randzaken.

Lees ook: Ontdek de magie van houten openslaande garagedeuren

Waar wordt de vloer gelegd?

Tijdens je zoektocht naar een geschikte vloer is het ook goed om in je achterhoofd te houden waar de vloer moet worden gelegd. Een vloer in de woonkamer zal doorgaans meer te lijden hebben dan een vloer op de eerste verdieping van het huis. Allereerst wordt een vloer in de woonkamer intensiever gebruikt en is de kans groot dat je op de eerste verdieping geen schoenen draagt. Zo kan het dus verstandig zijn om in het geval van een vloer voor de woonkamer, te kiezen voor een vloer die slijtvaster is. Zo is een PVC vloer met een toplaag van minimaal 0,6 mm vaak aan te raden voor een huishouden van twee en lopen en spelen er ook kinderen, dan is 0,9 mm vaak verstandiger. Houd hier dus tijdens je zoektocht rekening mee.