Welk type bank past het beste in jouw woonkamer.

Welk type bank

.

De bank in de woonkamer, voor velen de plek waar je het langst doorbrengt. Even lekker een Netflix serie kijken in de avond, of gezellig bezoek ontvangen bij je thuis. Het is erg belangrijk dat jouw bank in je woning past en dat het geschikt is voor iedere gelegenheid. Hoekbanken en 3 zitsbanken worden vaak meegenomen in de keuzes, vandaag vergelijken wij de voor- en nadelen van deze banken.

Wanneer een 3 zitsbank perfect is voor jouw woonkamer.

Er zijn verschillende voordelen van een 3 zitsbank ten opzichte van een hoekbank. Hieronder sommen wij een aantal voordelen op:

  • Het gemak van plaatsing in een ruimte: door de compacte vorm van deze bank is hij makkelijk te plaatsen in verschillende plekken. Zo zal een 3 zitsbank niet misstaan midden in een middelgrote woonkamer of op afstand van de muur. 
  • Het kan ruimtebesparend zijn: Voor kleine huishoudens of bij het gebruik van stoelen in de woonkamer kan een 3 zitsbank ruimtebesparend zijn. Over het algemeen is er minder zitruimte op een 3 zitsbank dan op een hoekbank en daardoor kan het zeker goed zijn om een hoekbank te overwegen met betrekking tot ruimtebesparing. 
  • Mogelijkheid tot aanvullen met extra meubelstukken: De 3 zitsbank is goed te combineren met aanvullende meubelstukken zoals stoelen. Door de mogelijkheid om meerdere meubels toe te voegen aan de woonkamer, kan je meerdere combinaties realiseren om levendigheid aan de woonkamer toe te voegen.

Wanneer een hoekbank perfect is voor jouw woonkamer.

Wanneer een hoekbank perfect is voor jouw woonkamer.

Nu we naar de voordelen van een 3 zitsbank hebben gekeken, zoomen we ook in op de voordelen van een hoekbank.

  • Het optimaal benutten van hoeken: Met een hoekbank is het mogelijk om de ruimte optimaal te benutten wanneer je een rechte hoek in de kamer hebt. Met een hoekbank kun je de hoek efficiënt benutten.
  • Het creëert gezelligheid en interactie: Met een hoekbank is het mogelijk om een soort cirkel te creëren wat een gezellige inrichting kan zijn. Een juiste opstelling met stoelen zorgt ervoor dat je dichter bij elkaar zit en richting elkaar kijkt. Dit bevordert sociale interactie met de mensen in de ruimte en is dus ideaal voor bezoek.
  • Het geeft de optie tot languit liggen op de bank: Wanneer je een hoekbank hebt, en de situatie het toelaat, is het mogelijk om te liggen op het lange stuk van de hoekbank. Na een lange dag kun je de behoefte hebben om even lekker languit te liggen en een hoekbank is dan perfect voor jou.

Lees ook: 3 tips die je kan gebruiken bij het uitkiezen van nieuwe meubels

Dus, het is belangrijk om na te denken over wat voor bank in je moderne woonkamer past voordat je op zoek gaat naar de perfecte bank voor jou.