Omschrijving

Prachtig voormalig vissershuisje, gelegen op een perceel van 1890 m2 direct grenzend aan de zeedijk. De knusse woning, uit 1840, heeft veel sfeer, is uitgebouwd met een serre en is gelegen aan een doodlopende weg ( alleen voor auto’s). Op het erf staat een ruime geïsoleerde schuur die deels is ingericht als atelier ( met veel daglicht). Het erf heeft voldoende ruimte voor parkeren.

Door het grote perceel is er veel mogelijk. Hierbij valt te denken aan diverse recreatie mogelijkheden, het houden van dieren, groentetuin of een voedselbos. De schuur, met atelier, kan ook gebruikt worden voor thuiswerken en of kantoor.

De woning is gelegen in het dorp Paesens, samen met tweeling dorp Moddergat, gelegen in Noordoost Friesland, direct aan de Waddenzee. Voor rustzoekers een fijne plek. Achter de zeedijk is veel ruimte om te wandelen, of over de zeedijk zelf, naar bijvoorbeeld Lauwersoog of Holwerd.

Voor velen is het tweelingdorp bekend van de “Fiskershûskes” (vissershuisjes). Twee museum woningen waar de (visserij) geschiedenis van de tweelingdorpen is te bewonderen. Samen met de buitendijkse wandelmogelijkheden en de pittoreske dorpjes, neemt de recreatie en het dagtoerisme gestaag toe. Ook de horeca speelt hier op in.

Tevens liggen de dorpen gunstig t.o.v. het Lauwersmeer (strand, zeilen varen), de afvaart naar Schiermonnikoog, de pier van Holwerd voor de boot naar Ameland en Elfstedenstad Dokkum. Voor de dagelijkse boodschappen kunnen de inwoners terecht in het nabij gelegen Anjum met een ruim gesorteerde supermarkt en een vak slager.

Omschrijving:

Algemeen:

De woning wordt verwarmd door twee houtkachels en een gaskachel. Deze staan in de keuken, serre en woonkamer (gaskachel). De kachels hebben voldoen capaciteit om de gehele woning te verwarmen. Warm water wordt verzorgd door een geiser. In de woning zijn diverse authentieke details bewaard gebleven of hergebruikt.

Indeling:

Begane grond:

Entree, hal met meterkast, twee slaapkamers, eenvoudige badkamer met douche en wastafel.

Ruime woonkeuken, met U-vormig keukenblok voorzien van diverse inbouw apparatuur. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot een mooie serre met uitzicht over de tuin en op de zeedijk. Vanuit de serre kan je zo de achtertuin inlopen.

Grenzend aan de woonkeuken is een bijkeuken met witgoedaansluitingen en warmwateropstelling ( geiser)
Vanuit de keuken is er toegang tot een tussenhal, met kast, toilettoegang en trap naar de verdieping en toegang tot de woonkamer.

Toilet met fonteintje.

De sfeervolle woonkamer heeft een balkenplafond , met oorspronkelijk twee bedstedes en rookkanaal voor een houtkachel. Er is één bedstede aangepast tot kantoor De andere bedstede is nog intact.

Verdieping:

Op de verdieping is een kleine overloop, slaapkamer en opslagruimte, die eventueel aangepast kan worden tot een slaapkamer.

Buiten:

De sfeervolle woning heeft aan de buitenkant de kenmerkende luiken voor de ramen. Het dak aan de voorzijde is gelegd met pannen en de achterzijde is gedekt met riet.

Aan de voorzijde(westen) een mooi aangelegde tuin met terras en oprit naar het achtererf. Op het erf tussen de woning en de schuur is voldoende ruimte om auto’s te parkeren.

De achtertuin:

In de achtertuin is een terras aangelegd direct naast de serre. In de achtertuin staan een aantal fruitbomen, waaronder een kers en een peer. Achter de tuin ligt nog een groot grasveld.

Op het erf staat een ruime schuur. Deels voor opslag en deels in gebruik als atelier.

Bijzonderheden:
Aanvaarding bij voorkeur voorjaar 2023 in overleg.

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
95 m2
Perceel
1891 m2
Bouwjaar
1840

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Eastein 22, Peazens

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 245.000 en € 295.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Peazens

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Peazens . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Peazens en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

-

Bushalte

0.22 km

Kinderopvang

1.93 km

Basisschool

0.39 km

Supermarkt

3.66 km

Bioscoop

14.17 km

Buurt

Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 0 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Wonen in urbane gebieden

Inkomen is boven modaal

Werkloosheid is bovengemiddeld

Werken in de mijnbouw, productie, energie of retail

Wonen in twee-onder-een-kap-woningen of rijtjeshuizen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen