Omschrijving

OP EEN BIJZONDER MOOIE LOCATIE, DIRECT NABIJ HET CENTRUM VAN DODEWAARD EN DE UITERWAARDEN VAN DE WAAL, GELEGEN UITGEBOUWDE 2-ONDER-1-KAPWONING MET DAKKAPEL OP DE TWEEDE VERDIEPING EN VEEL EXTRA'S. ZO IS ER NAAST DE WONING EEN DIEPE OPRIT MET PARKEERGELEGENHEID VOOR 3 AUTO'S OP EIGEN TERREIN. AAN DE ACHTERZIJDE IS EEN GROTE TERRASOVERKAPPING (CIRCA 22 M2) GEREALISEERD. TEVENS IS ER EEN GARAGE MET AANSLUITEND EEN EXTRA BERGING AANWEZIG. AAN DE ACHTERZIJDE VAN DE TUIN IS EEN GROOT TUINHUIS/MANCAVE MET AANSLUITEND NOG EEN BERGING. ER IS EEN TOTAAL OPPERVLAK VAN CIRCA 58 M2 AAN EXTERNE BERGRUIMTE AANWEZIG. HIERDOOR ZIJN ER VOLOP MOGELIJKHEDEN VOOR BELANGSTELLENDEN MET EEN HOBBYRUIMTE/KLUSRUIMTE/DIERENVERBLIJF AAN HUIS. DE WONING IS GELEGEN OP EEN RUIM PERCEEL VAN 355 M2 EN HEEFT EEN DIEPE, ZONNIGE ACHTERTUIN MET VEEL PRIVACY.

WELKOM bij de Rozenstraat 1 te Dodewaard
Via de strak aangelegde en onderhoudsvriendelijke voortuin is de overdekte entree van de woning te bereiken. Lichte hal, modern wandtoilet, trapopgang naar 1e verdieping, meterkast met toegang naar provisiekelder. Vanuit de hal is er tevens een toegang naar de woonkamer.

WOONKAMER
Zeer ruime, L-vormige woonkamer met een grote zithoek aan de voorzijde van de woning. Vanuit de zithoek is er fraai zicht over de Rozenstraat. Ook is er ruimte voor een royale 6-persoonseethoek. Bij de eethoek is een raampartij tot bijna aan de grond, waardoor er mooi zicht is over de achtertuin en veel lichtinval in de woonkamer. Tevens is er een extra televisie/studeer/thuiswerkhoek aanwezig. De woonkamer heeft een totaal woonoppervlak van circa 32 m2.

GESLOTEN KEUKEN
Via openslaande deuren vanuit de woonkamer is de uitgebouwde keuken te bereiken. De lichte en moderne keuken is in een rechte opstelling geplaatst en heeft een extra spoel-schiereiland met eetbar met plaats voor 3 barkrukken. Uiteraard is de keuken van alle benodigde inbouwapparatuur voorzien zoals een breed (100 cm!) Boretti fornuis met 4 gaspitten, wokbrander, frytop bakplaat en 2 ovens (multifunctionele + conventionele oven). Tevens is er een afzuigschouw, koelkast, vrieskast en vaatwasser aanwezig.
Vanuit de keuken is een handige toegang naar het overdekte zonneterras en de tuin.

EERSTE VERDIEPING
Via de trapopgang vanuit de hal is de 1e verdieping te bereiken. Overloop met handige vaste kast, slaapkamer (circa 8 m2) aan de voorzijde van de woning, deze slaapkamer is voorzien van een vaste kast. Ruime 2e slaapkamer (circa 13 m2) aan de achterzijde van de woning. Deze slaapkamer heeft ook een vaste kast. 3e Slaapkamer (circa 5 m2) aan de achterzijde van de woning.

BADKAMER
Lichte badkamer met ligbad, inloopdouche, vaste wastafel en designradiator. Tevens is er een (uitzet)raam voor de natuurlijke ventilatie aanwezig.

TWEEDE VERDIEPING
De 2e verdieping is middels een vaste trap te bereiken. De 2e verdieping heeft een grote dakkapel over bijna de volle breedte van de woning. De dakkapel is voorzien van handige draai-kiepramen. Door deze dakkapel is een volwaardige 2e verdieping ontstaan met mogelijkheid voor extra slaapkamer. Op de verdieping is reeds een vaste kast en bergruimte achter afsluitbare knieschotten aanwezig.

GARAGE & BERGING
De stenen garage is voorzien van openslaande deuren naar de oprit en openslaande deuren naar de achtertuin. De garage heeft afmetingen van circa 6,67 x 3,01 m1. Aansluitend aan deze garage is een handige berging met opstelling Remeha HR CV-combiketel (bouwjaar 2009), wasmachine- en drogeraansluiting. Deze berging is te bereiken vanuit de tuin. Afmetingen berging circa 3,36 x 3,01 m1. Achter de garage/berging is een overkapping t.b.v. houtopslag aanwezig.

TUIN MET TERRASOVERKAPPING, TUINHUIS/MANCAVE EN TWEEDE BERGING
Doordat de woning op een ruim perceel gelegen is, is er een diepe (bijna 22 m1) achtertuin met veel privacy aanwezig. In de tuin is het dan ook heerlijk genieten van de rust en vrijheid. Aan de woning is een grote terrasoverkapping van circa 22 m2 gerealiseerd. Hier is dan ook een groot zonneterras met fraai zicht over de tuin aanwezig. Aansluitend is er een onderhoudsarme tuin met fraai straatwerk, een vijver en groene borders. Aan de achterzijde van de tuin is een groot tuinhuis (nu in gebruik als mancave) geplaatst. Dit tuinhuis is voorzien van een houtkachel (ter overname) en dubbele openslaande deuren, waardoor het ook mogelijk is om vanuit het tuinhuis uit te kijken over de tuin. Afmetingen tuinhuis/mancave circa 4,35 x 3,93 m1. Aansluitend is er vanuit he tuinhuis via openslaande deuren een toegang naar de 2e berging met veel bergruimte. Afmetingen berging circa 2,45 x 3,93 m1.

OPRIT MET PARKEERGELEGENHEID
Aansluitend aan de woning is een handige zij-ingang met toegang naar de oprit. Voor de garage is een diepe oprit met parkeergelegenheid voor maar liefst 3 auto's op eigen terrein.

MOGELIJKHEID VOOR EEN VOLKSTUIN
Belangstellenden met groene vingers hebben geluk. De huidige eigenaren huren een een volkstuin van de een particulier. Deze volkstuin is direct nabij de woning (1 minuut loopafstand) achter Rozenstraat 5 t/m 11 gelegen. Dit betreft een volkstuin van circa 20 x 7 m1. De jaarlijkse huur is momenteel circa € 10,-.

LIGGING
Deze woning is op een zeer gunstige locatie direct nabij het centrum van Dodewaard gelegen. Het centrum van Dodewaard is dan ook in circa 3 loopminuten te bereiken. In het centrum zijn o.a. een Coop-supermarkt, Action, bloemisterij en gezondheidscentrum aanwezig. Ook zijn er in Dodewaard 2 basisscholen aanwezig.
Aan het einde van de Rozenstraat (op circa 1 minuut loopafstand) is de Rozenpas gelegen. Hier is het o.a. heerlijk wandelen met een doorsteek naar de Waalbandijk en de uiterwaarden van de Waal. Ook is hier een kinderspeelplaats (met o.a. een schommel en voetbalveld) waar kinderen kunnen ravotten en buitenspelen.
Tevens is aan het einde van de Rozenstraat tennisbaan De Rozenhof gelegen, ideaal voor de tennisliefhebbers.
Voor wandelliefhebbers is er in Dodewaard het klompenpad 'Hiensepad'. Dit is een wandelpad van circa 12 km door het prachtige buitengebied van Dodewaard en de buurtschappen Hien en Wely.
Dodewaard is gunstig gelegen ten opzichte van de snelweg A-15. Via de Kalkestraat en Dodewaardsestraat is de oprit van de A-15 in circa 4 autominuten te bereiken. Via de A-15 zijn de nabijgelegen steden Tiel, Nijmegen en Arnhem uitstekend te bereiken. Ook is er een treinstation in Dodewaard aanwezig (treinstation Hemmen-Dodewaard). Vanaf dit station zijn er treinverbindingen naar Tiel, Elst en Arnhem.

ROZENSTAETE
Aan de linkerzijde van de woning is voormalige elektronica zaak 'Peters van Ton' gelegen. Momenteel wordt dit pand getransformeerd naar een mooi, nieuw project genaamd 'Rozenstaete'. Fase 1 bestaat uit 3 luxueuze appartementen op de begane grond en 2 halfvrijstaande/geschakelde woningen met souterrain. Voor meer informatie zie nieuwbouwproject Rozenstaete Dodewaard op Funda.

INDELING
Begane grond: Entree, hal, wandtoilet, trapopgang naar 1e verdieping, meterkast/provisiekelder, woonkamer, gesloten keuken met toegang naar terrasoverkapping/tuin.
1e Verdieping: Overloop met vaste kast, 3 slaapkamers waarvan 2 voorzien van een vaste kast, badkamer met ligbad, inloopdouche, vaste wastafel en designradiator.
2e Verdieping: Via vaste trap te bereiken 2e verdieping met dakkapel, mogelijkheid voor extra slaapkamer, vaste kast en bergruimte achter afsluitbare knieschotten.

BIJZONDERHEDEN
- Uitgebouwde 2-onder-1-kapwoning gelegen op een royaal perceel van 355 m2.
- Veel extra's zoals een grote garage met aansluitend een berging. Tevens is er in de tuin een groot tuinhuis/mancave met aansluitend een 2e berging.
- Grote terrasoverkapping aan achtergevel.
- Diepe oprit met parkeergelegenheid voor 3 auto's op eigen terrein.
- Diepe en zonnige achtertuin met veel privacy.
- Het buitenschilderwerk is in 2021 uitgevoerd.
- Dakkapel op de 2e verdieping.
- Fraai glas-in-lood-raam in de keuken.
- Handige zij-ingang met toegang naar de achtertuin.
- Waterkraan aan gevel garage/berging.
- Direct nabij het centrum van Dodewaard en de uiterwaarden van de Waal gelegen.
- Op circa 1 loopminuut afstand van kinderspeelplaats gelegen.
- Het pand aan de linkerzijde wordt momenteel getransformeerd naar woningen, zie ook nieuwbouwproject Rozenstaete Dodewaard op Funda.

Lees meer


Type
2-onder-1-kap
Wonen
114 m2
Perceel
340 m2
Bouwjaar
1962

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Rozenstraat 1, Dodewaard

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 405.000 en € 455.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Dodewaard

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Dodewaard . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Dodewaard en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

1.97 km

Bushalte

0.26 km

Kinderopvang

0.53 km

Basisschool

0.47 km

Supermarkt

0.12 km

Bioscoop

6.5 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Dodewaard Kom Dodewaard met Hien. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 1779 . Dit is beneden het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Dodewaard ligt in de gemeente Neder-Betuwe, deze gemeente heeft in totaal 24648 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 6 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Leven in buitenwijken en urbane gebieden

Vrijstaand huis of twee-onder-een-kap-woning

Ouders van middelbare leeftijd met kinderen

Hoger opgeleid dan gemiddeld

Gebruiken eigen transport om te pendelen tussen thuis en werk

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen