Omschrijving

Dit vrijstaand woonhuis met een rijke historie is gelegen nabij het centrum van Scheemda. De woning beschikt over een slaap- en badkamer op de begane grond en daarnaast nog twee en mogelijk drie slaapkamers op de eerste verdieping. Tevens is er een mogelijkheid om een tweede badkamer op de eerste verdieping te realiseren. In één van de ruimtes grenzend aan de overloop is reeds leidingwerk aangelegd ten behoeve van een badkamer. Het huis is gelegen op een perceel van 590m² eigen grond. De gemeente Oldambt heeft de woning aangemerkt als "karakteristiek object" wat enkele voordelen met zich mee brengt, zoals een tegemoetkoming in de onderhoudskosten.

Het centrum vervult voor de regio een centrumfunctie met diverse voorzieningen met ondermeer twee supermarkten. Tevens bevindt zich op loopafstand van de woning de sportvelden van de plaatselijke voetbalvereniging. Geen voetballiefhebber? Ook voor diverse andere sporten kunt u in het dorp blijven. Dat is dan ook maar 5 minuutjes fietsen en u bent bij de Eextahal (sport- en evenementenhal), de tennisbanen van Tennisvereniging Ready of het openlucht zwembad De Ringberg. Scheemda is goed bereikbaar, zowel met de auto als het openbaar vervoer. Het dorp ligt tussen de A7 en de spoorlijn Groningen - Bad Nieuweschans (en verder). Ook is de gezondheidszorg op orde. Met een drietal huisartsen, een tandartspraktijk en meerdere fysiotherapeuten zijn er diverse gezondheidszorg disciplines in het dorp. En het Ommelander ziekenhuis die zich aan de rand van het dorp heeft gehuisvest.

Indeling
Entree/hal met trapopgang en meterkast; woonkamer met separate zithoek; centrale hal met vaste kast en toilet; slaapkamer met kastenwand; badkamer (deels gemoderniseerd in 2022) met ligbad, inloopdouche en wastafel; tussenhal; woonkeuken met 4-pits gaskookplaat, afzuigkap, koelkast en heteluchtoven en tuindeur; twee inpandige bergingen.

Eerste verdieping
Overloop met bergruimtes; twee slaapkamers; ruime bergzolder met voldoende daglicht en mogelijkheden tot realiseren van extra woonruimte.

Tuin
De achtertuin, en tevens hoofdtuin, is gelegen op het zuiden en aangelegd als siertuin. Aan de achtergevel is het terras gesitueerd. Makkelijk, want dichtbij de keuken en een hapje en drankje is dus snel gehaald. De rest van de tuin is voorzien van een groot gazon en er staan enkele fruitboompjes. Vers fruit uit eigen tuin!

Bijzonderheden
* Door de gemeente Oldambt aangemerkt als "Karakteristiek pand";
* Vers fruit uit eigen tuin (appels, kersen, peren);
* Gelegen nabij het centrum van Scheemda;
* Diverse voorzieningen op korte afstand gelegen;
* Uitstekende bereikbaarheid (auto & OV);
* Mogelijkheid tot tweede badkamer op de verdieping;
* Ruime bergzolder met diverse mogelijkheden;
* SNN-subsidies reeds gebruikt.

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
187 m2
Perceel
588 m2
Bouwjaar
1920

Woningmarkt

Huis kopen in Scheemda

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Scheemda . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Scheemda en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

1.47 km

Bushalte

0.48 km

Kinderopvang

0.24 km

Basisschool

0.46 km

Supermarkt

0.36 km

Bioscoop

21.07 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Scheemda Scheemda. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 1099 . Dit is beneden het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Scheemda ligt in de gemeente Oldambt, deze gemeente heeft in totaal 38277 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 0 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Leeft in een buitengebied

Lage bevolkingsdichtheid in gebied

Woont waarschijnlijk in een vrijstaande woning

Werkt in agrarische sector, bosbouw of visserij

Bezit meerdere motorvoertuigen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen