Omschrijving

Deze rietgedekte woonboerderij met bijgebouwen ademt historie! Gelegen aan Kerkstraat 7 in kerkdorp Oostelbeers op slechts 15 minuten rijden van Eindhoven Airport en 20 minuten van de binnenstad van Eindhoven. De boerderij is gebouwd omstreeks 1820 en niet voor niets een Rijksmonument. Veel authentieke details zijn bewaard gebleven en een lust voor het oog. Het geheel is een ensemble van 3 gebouwen op een groot perceel van 1.865m2. Hier is het genieten van het binnen - en buitenleven in optima forma. Het grote bijgebouw leent zich uitstekend voor een kantoor/praktijk aan huis, danwel bed & breakfast of mantelzorg!

- WOONOPPERVLAK woonboerderij ca. 272m2 excl. ca. 77m2 overige inpandige ruimte
- WOONOPPERVLAK bijgebouw/kantoor ca. 75m2
- INHOUD woonboerderij ca. 1.521m3
- INHOUD bijgebouw/kantoor ca. 313m3
- PERCEEL 1.865m2

Rondleiding:
De entree van de boerderij is aan de achterzijde. We openen de deur en stappen in hal. Hier worden we meteen getrakteerd op vele authentieke details, zoals de plavuizenvloer, de houten gebinten, balkenplafond en de trap naar de opkamer. Onder de opkamer is de kelder. Deze is ruim van formaat, heeft plavuizen op de vloer en een gewelfd plafond. De opkamer doet dienst als slaapkamer. Vanuit de hal is ook het toilet bereikbaar en de meterkast. Het toilet is enkele jaren geleden vervangen en heeft een hangcloset en een fonteintje.

De woonkamer is royaal van formaat en heeft nog die echte nostalgische look en feel die je graag ziet. De authentieke schouw met vuurbed op de vloer is een echte eyecatcher en het middelpunt van deze sfeervolle ruimte. Het wit geverfde balkenplafond zorgt ervoor dat de houten gebinten nog beter tot zijn recht komen.

Zowel links als rechts van de haard is een deur met toegang naar de keuken. In de keuken zien we dezelfde plavuizenvloer terug als in de hal en de woonkamer. De keuken heeft aan de achterzijde van de boerderij plek voor een grote eettafel. Door het glas van de schuifpui heb je een mooi zicht op de achtertuin. De keuken heeft veel werk – en kastruimte, een vaatwasser en een prachtig AGA-fornuis met meerdere ovens. De grote Amerikaanse koelkast is ter overname.

Grenzend aan de keuken is een extra kamer die dienst kan doen als slaapkamer, werkkamer of chillplek voor de kids. Achter deze kamer is een grote ruimte die multifunctioneel is. Deze zou volgens ons uitstekend geschikt zijn als atelier door de lichtinval, maar uiteraard zijn hier meerdere functies denkbaar. Tussen deze ruimte en de keuken is een hal. Vanuit hier is een badkamer toegankelijk. Deze is in 2018 vernieuwd en heeft een ligbad, inloopdouche, hangtoilet en een dubbele wastafel. Aan het woongedeelte grenst een groot voormalig stalgedeelte van ruim 77m2. Hier is een gietvloer aangebracht. Deze ruimte is bij de eigenaren in gebruik als ontspanningsruimte, maar door de afmeting en de hoogte is hier uiteraard van alles denkbaar. Met een vaste trap is een zolder/entresol bereikbaar, van waaruit je een mooi zicht hebt op de houten constructie en de rieten kap.

Op de 1e verdieping zijn 4 slaapkamers, een berging en een badkamer. De grootste slaapkamer heeft een aantal inbouwkasten. Vanuit 1 van de andere 3 slaapkamers is een bergruimte toegankelijk. De badkamer (2018) is uitgerust met een inloopdouche, een wastafel in een meubel en een hangtoilet. Op de bergzolder is de opstelplaats van de 2 units voor de hete luchtverwarming, de CV-ketel en de boiler voor warm water.

Bijgebouw 1:
Op het perceel bevindt zich een fraai rietgedekt bijgebouw. Door de huidige eigenaren is deze ruimte enkele jaren geleden compleet verbouwd en in gebruik genomen als kantoor. Binnenkomst in een hal met pantry en toegang tot een badkamer. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een hangtoilet. We lopen verder en komen in een ruimte die nu dienst doet als spreekkamer. Over de volle breedte van het gebouw is een grote werkruimte, waar meerdere werkplekken gecreëerd kunnen worden. Aan de achterzijde is nog een aparte werkkamer. Het bijgebouw heeft een eigen CV-systeem met radiatoren. Vanuit de hal is met een trap een zolder etage te bereiken. Deze bestaat uit 2 ruimtes waarvan de voorste nu in gebruik is als logeerkamer. Het bijgebouw is natuurlijk ideaal voor iemand met een beroep aan huis, maar zou ook prima geschikt te maken zijn voor bed & breakfast of mantelzorg. Binnen het bestemmingsplan heeft het gebouw nu een woonbestemming en de aanduiding "praktijkruimte"

Bijgebouw 2:
Op het perceel staat een nostalgische, rietgedekte karschop die nu dienstdoet als overkapping. Hier kun je heerlijk tot in de late uurtjes genieten met familie en vrienden. Aan een zijde is een keukenblok met gootsteen en de andere zijde een fraaie open haard. Ook hier zien we weer de prachtige houten gebinten terug en de rieten kap.

Tuin:
De tuin is na de aankoop door eigenaren grotendeels vernieuwd. Er zijn diverse terrassen en looppaden van oude gebakken klinkers, een gazon, een tuinkas en diverse plantvakken met bielsen. Ook is er een moestuin. Aan de zijkant zijn 2 parkeerplekken gemaakt. Om het perceel staat een strakke beukenhaag en zijn er diverse hardhouten toegangspoorten.

Bijzonderheden:
- woonboerderij ca. 272m2 woonoppervlak en bijgebouw ca. 75m2 woonoppervlak
- groot perceel van in totaal 1.865m2
- multifunctioneel bijgebouw in gebruik als kantoor
- karschop met overkapping
- multifunctionele ruimte in boerderij van ca. 77m2 met gietvloer
- veel authentieke elementen
- alarmsysteem
- sproei/druppelsysteem in de tuin
- Rijksmonument

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
347 m2
Perceel
1681 m2
Bouwjaar
1820

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Kerkstraat 7, Oost West en Middelbeers

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 1.525.000 en € 1.575.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Oost West en Middelbeers

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Oost West en Middelbeers . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Oost West en Middelbeers en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

9.29 km

Bushalte

0.09 km

Kinderopvang

0.15 km

Basisschool

1.96 km

Supermarkt

1.41 km

Bioscoop

9.33 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Oost West en Middelbeers Oostelbeers. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 2556 . Dit is beneden het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Oost West en Middelbeers ligt in de gemeente Oirschot, deze gemeente heeft in totaal 18842 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 9 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Leven vaker in vrijstaand huis of twee-onder-een-kap-woning

Lage werkloosheid

Waarschijnlijk werkzaam in communicatie of financiële sector

Leidende functie en hoger inkomen

Geeft graag geld uit aan technologie en trends

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen