Omschrijving

Wonen middenin het prachtige Amsterdam met geweldig uitzicht over zowel de Prinsen- als Looiersgracht in de Amsterdamse Jordaan.

Gelegen binnen de Grachtengordel bevindt zich dit opvallend goed onderhouden ruime 3-kamerappartement aan de Looiersgracht 10 - 1. Met om de hoek de schilderachtige Negen Straatjes, speciaalzaken, luxe boetiekwinkels, supermarkt, traiteurs en vele eetgelegenheden. Ook de beroemde Elandsgracht, P.C. Hoofdstraat en het Vondelpark zijn op loopafstand.

Bereikbaarheid is zeer goed met het openbaar vervoer en parkeren kan in de straat middels het vergunningstelsel. Ook bent u via diverse uitvalwegen zo op de ring-A10 en is het mogelijk om een sloep of boot aan te leggen voor de deur.

Vanuit de woonkamer is er middels drie grote raampartijen prachtig uitzicht op zowel de Looiers- als Prinsengracht, wat uniek te noemen is. De woning heeft een oppervlak van ca. 132 m2, is gebouwd in 1600 en heeft een speelse inrichting waardoor het nog ruimtelijker oogt.

INDELING:
Eerste verdieping:
Vanuit het centrale trappenhuis bereikt u het fijne appartement aan de Looiersgracht 10-1 in Amsterdam.

Gemeenschappelijke hal met entree van de woning. U komt vervolgens in een zeer grote ruimte wat momenteel wordt gebruikt als slaapkamer I. Vanuit hier is er toegang tot de woonkamer, een heerlijke plek in het huis met prachtig uitzicht op de stad.

Vanuit slaapkamer I loopt u zo door de hal, met separaat toilet, door naar de achterzijde van het appartement. Daar bevindt zich de ruime en lichte woonkeuken met divers inbouwapparatuur en uitzicht op groen. Aan de achterzijde bevindt zich slaapkamer II en de badkamer met douche, ligbad en toilet.

Bijzonderheden:
- Rijksmonument middenin het prachtige Amsterdam
- 132 m2 woonoppervlakte
- Royaal grachtenpand
- Bouwjaar 1600
- Uitzicht op de Looiersgracht en Prinsengracht
- Goed onderhouden en in zeer nette staat
- Openbaar vervoer op nog geen 5 minuten afstand
- Amsterdam centraal station binnen 15 minuten bereikbaar
- Schiphol airport met directe bus binnen 30 min bereikbaar
- Oplevering in overleg

Lees meer


Type
Appartement
Wonen
132 m2
Perceel
327 m2
Bouwjaar
1600

Woningmarkt

Huis kopen in Amsterdam

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Amsterdam . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Amsterdam en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

1.67 km

Bushalte

0.26 km

Kinderopvang

0.17 km

Basisschool

0.19 km

Supermarkt

0.11 km

Bioscoop

0.43 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Amsterdam Elandsgrachtbuurt. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 22924 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Amsterdam ligt in de gemeente Amsterdam, deze gemeente heeft in totaal 873338 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is hoger dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 28 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Hebben vaak oudere kinderen

Wonen in vrijstaande huizen of twee-onder-een-kapwoning

Beschikken vaak over 2 of meer auto''s

Werkt in agrarische sector, bosbouw of visserij

Bezit meerdere motorvoertuigen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen