Omschrijving

Ben je op zoek naar een authentieke woning met een prachtige tuin? Dan is deze woning aan de Oranjelaan 50 in Diepenveen iets voor jou! Lees verder en kom erachter wat dit huis en de omgeving jou nog meer te bieden hebben.

Deze vrijstaande woning is in 1923 gebouwd, heeft energielabel C en is gelegen aan een groene laan op een perceel van ruim 1400m². De huidige bewoners hebben de woning in de jaren negentig uitgebouwd wat gezorgd heeft voor extra veel ruimte in de hele woning. Bijzonder aan de woning is de mooie, grote tuin die door de kasteelmuur, vijver en zelfs een harnas en kanon een unieke sfeer heeft.

Vanuit het huis kijk je aan de voorzijde uit over de weilanden en ook de IJssel en het bos zijn om de hoek voor een wandeling in de natuur. Winkels en voorzieningen als opvang, basisscholen en een supermarkt liggen om de hoek. Heb je zin in de reuring van de stad? Het gezellige centrum van Deventer ligt op fietsafstand.

Pluspunten

- Karakteristieke vrijstaande woning
- Perceel van ruim 1400m²
- Grote en unieke tuin
- Houtkachel
- Ruime keuken met inbouwapparatuur
- Grotendeels kunststof kozijnen met isolerende beglazing
- Achttien zonnepanelen
- Vier slaapkamers

Begane grond

Als je de woning binnenkomt, kom je in de hal waar je de meterkast, het toilet, de ingang naar de kelder en de trap naar de eerste verdieping vindt. Via de hal heb je toegang tot de ruime, lichte woonkamer. Het gestucte plafond met ornamenten en een houtkachel geven de ruimte een elegante en warme uitstraling.

De woonkamer grenst aan de woonkeuken met bijkeuken die gelegen is aan de achterzijde van de woning. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, combi magnetron en een inductiekookplaat.

Eerste verdieping

De trap naar de eerste verdieping komt uit op een overloop vanuit hier je toegang tot twee slaapkamers en de badkamer met wastafelmeubel, zwevend toilet, inloopdouche en ligbad.
Vanuit hier loop je via een tweede overloop naar de achterkant van het huis. Op deze overloop vind je drie vaste kasten waarvan in één de standplaats van de cv-ketel (Intergas, 2006). Aan de achterkant van de woning vind je nog twee ruime slaapkamers.

Buitenruimte

De woning heeft aan de achterkant een prachtige, grote tuin die aanvoelt als een echte kasteeltuin. Je vindt buiten namelijk allerlei unieke details, zoals een mooie vijver, een harnas, kasteelmuur en een oud kanon. Achterin de tuin staat een knusse, houten blokhut.

Ben je autoliefhebber of klus je graag? Naast de woning staat een ruime geïsoleerde garage met nog meer bergruimte op de de verdieping die aanwezig is.

Ook aan de voorkant van het huis heb je veel ruimte. Via een rondlopende oprit heb je toegang tot eigen parkeerruimte. Je kunt de auto parkeren op een van de vier parkeerplekken of onder de carport, waar deze droog kan staan.

Deze informatie is met grote zorgvuldigheid samengesteld. Aan de inhoud kunnen echter geen rechten worden ontleend. Wij aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden.

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
142 m2
Perceel
1410 m2
Bouwjaar
1923

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Oranjelaan 50, Diepenveen

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 585.000 en € 635.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Diepenveen

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Diepenveen . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Diepenveen en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

2.67 km

Bushalte

0.42 km

Kinderopvang

0.05 km

Basisschool

0.73 km

Supermarkt

0.76 km

Bioscoop

2.89 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Diepenveen Dorp Diepenveen. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 929 . Dit is beneden het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Diepenveen ligt in de gemeente Deventer, deze gemeente heeft in totaal 101236 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 34.981 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is hoger dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 20 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Leeft in een buitengebied

Lage bevolkingsdichtheid in gebied

Woont waarschijnlijk in een vrijstaande woning

Werkt in agrarische sector, bosbouw of visserij

Bezit meerdere motorvoertuigen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen