Omschrijving

Aan een rustige en kindvriendelijke straat gelegen goed onderhouden hoekwoning met 3 slaapkamers en riante living. De woning heeft een riante zolder met mogelijkheden en is deels v.v. kunststof kozijnen met dubbele beglazing. De woning heeft verder een knusse, zonnige, onderhoudsvriendelijke achtertuin met vrijstaande stenen berging en achterom. De woning ligt in een kindvriendelijke woonomgeving, nabij diverse voorzieningen zoals basisscholen, speeltuinen, sportaccommodaties en de winkelboulevard. Tevens is ook de grens met Duitsland dichtbij, waar het goed recreëren en winkelen is.

Indeling:
Begane grond: Entree/hal met garderobe, trapopgang naar de 1e verdieping en toilet. Ruime en lichte doorzonwoonkamer met een houtenvloer, een nis met toegang tot de hal en keuken. De kamer is verder v.v. een provisiekast en een bergkast. De open keuken beschikt over een inbouwkeuken met kastruimte, een oven, een inductiekookplaat, een rvs afzuigkap en een vaatwasser. Via keuken mogelijkheid tot achtertuin.

1e verdieping: Overloop met een vlizo trap naar de zolderverdieping. Er zijn 3 ruime slaapkamers waarvan 2 zijn v.v. kunststof kozijnen met dubbele beglazing. Geheel betegelde badkamer met 2e toilet, douchecabine en een wastafel met wastafelmeubel en spiegel.

2e verdieping: Door middel van een vlizotrap te betreden zolderverdieping. De zolderverdieping is opgedeeld in een voorzolder met stookruimte en veel bergruimte. Het is mogelijk om een vaste trap naar de zolderverdieping te realiseren waardoor een 4e slaapkamer gecreëerd kan worden.

Tuin: De zonnige achtertuin is heerlijk op het westen gelegen, onderhoudsvriendelijk en is v.v. een vrijstaande stenen berging. De tuin is via de achteringang bereikbaar en via de tuindeur in de keuken.

EXTRA informatie:
- Ruime en sfeervolle hoekwoning.
- De woning is deels v.v. kunststof kozijnen met dubbele beglazing.
- Verwarming en warm water d.m.v. HR-combiketel uit 2020 (lease).
- In de nabije omgeving van sportvelden, scholen, winkelstraat, Duitsland, uitvalswegen, treinstation en een bushalte gelegen.
- Bouwjaar: 1968, inhoud: ca. 410 m³, perceeloppervlakte: 174 m² gebruiksopp.: 96 m².

EXTRA voorwaarden:
- Het woonhuis is ingemeten volgens de NEN2580 en is voorzien van een meetrapport.
- Voor woningen ouder dan 25 jaar is de ouderdomsclausule van toepassing.
- Indien het woonhuis niet is bewoond door verkoper is de niet-bewoningsclausule van toepassing.
- In de koopovereenkomst zal een 10% waarborgsom of bankgarantie worden opgenomen.
- Aanvaarding: in overleg.

Lees meer


Type
Hoekwoning
Wonen
96 m2
Perceel
173 m2
Bouwjaar
1968

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Amundsenstraat 18, Enschede

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 275.000 en € 325.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Enschede

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Enschede . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Enschede en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

0.93 km

Bushalte

0.41 km

Kinderopvang

0.06 km

Basisschool

0.45 km

Supermarkt

0.28 km

Bioscoop

4.93 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Enschede Eekmaat. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 4886 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Enschede ligt in de gemeente Enschede, deze gemeente heeft in totaal 159732 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 12 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Wonen in urbane gebieden

Inkomen is boven modaal

Werkloosheid is bovengemiddeld

Werken in de mijnbouw, productie, energie of retail

Wonen in twee-onder-een-kap-woningen of rijtjeshuizen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen