Omschrijving

Welkom aan de Balistraat 40! Een woning waar gekookt, gespeeld, gewerkt, gevierd en gehobbyd kan worden. Kortom, een woning waar met het hele gezin kan worden geleefd. Deze XXL twee-onder-één kap woning vind je in het geliefde Bergkwartier. De Balistraat 40 heeft een heerlijk lichte living, echte leefkeuken, maar liefst 5 slaapkamers (een 6e is mogelijk), 2 badkamers, een grote voor- en achtertuin en energielabel B. Met een woonoppervlakte van maar liefst 194 m2 is het is de perfecte woning voor mensen die ruim en rustig willen wonen in het groen, met de gemakken van de stad binnen handbereik. Voor een lange wandeling met de hond vind je het bos aan het einde van de straat. Op loop-/fietsafstand bevindt zich de Leusderweg met een ruim aanbod aan winkels en voor het echte stadsleven fiets je met 10 minuten naar de gezellige Amersfoortse binnenstad. Pak je de auto, dan rijd je binnen 2 minuten op de uitvalswegen richting Utrecht, Amsterdam of Zwolle. Nieuwsgierig? We vertellen je graag meer!

Geschiedenis
De Balistraat 40 zit vol historie. De woning werd in de jaren ‘90 gebouwd als opvanghuis voor Joodse cliënten van het Sinaï centrum. Al bij de voordeur vertelt deze woning haar geschiedenis. Hier vind je de symbolische eerste steen terug in de gevel.

Ontspannen en koken
Je komt binnen in de woonkamer, waar de houtkachel direct die huiselijke sfeer biedt. Er is ruimte voor een gezellige zithoek, waar je met het hele gezin na een lange dag werken kunt ontspannen. Ook voor een rustige werkplek of fijne speelplek voor de kids zijn er verschillende mogelijkheden, in of juist uit het zicht. Vanuit de woonkamer heb je via openslaande deuren toegang tot de voortuin, waar je in het voorjaar al snel van buiten kunt genieten.

Aan de achterzijde van de woning vind je de keuken, een echte leefkeuken! Het ruime werkblad, diverse apparatuur en vele opbergmogelijkheden maken dat je in deze keuken voor de hele familie kunt koken! Zo beschikt de keuken over een 6-pits SMEG gasfornuis met oven, afzuigkap, stoomoven en grote Bosch koelkast en vriezer. Waar je ’s winters gezellig samen binnen kunt tafelen, eet je zomers in de zon op je terras. De 4-seizoenenpui kan helemaal open, waardoor je het terras helemaal bij de keuken kunt betrekken.

Slapen en verfrissen
Op de 1e en 2e verdieping van de Balistraat 40 vind je maar liefst 5 slaapkamers. Het is hier zelfs mogelijk een 6e slaapkamer te creëren. Over een kamer hoeft dus niet te worden gevochten. Alhoewel de masterbedroom een droom van een kamer is! Deze slaapkamer vind je op de 1e verdieping, aan de voorzijde van de woning en is misschien beter een suite te noemen. Met aangrenzend de badkamer ervaar je hier dat luxe hotelgevoel. Zo beschikt deze badkamer over een ligbad, ruime inloopdouche en wastafel met dubbele wasbakken. Hier kun je je echt even helemaal terugtrekken. Naast deze luxe masterbedroom vind je op de 1e verdieping nog een fijne slaapkamer, een praktische bergkast, een (2e) toilet en de toegang tot het balkon.

Op de 2e verdieping vind je eveneens 3 slaapkamers. De slaapkamers zijn alle drie even groot en beschikken over een laminaat vloer. Wanneer je geen 5 slaapkamers nodig hebben, kunnen ze ook praktisch als bijvoorbeeld werkkamer of privé gym gebruikt worden. Naast de drie slaapkamers vind je op deze verdieping een 2e badkamer. Ook deze badkamer heeft dezelfde luxe stijl als beneden, maar is voornamelijk praktisch ingericht met een ruime inloop(regen)douche en wastafel. Ideaal voor de kids die boven slapen! Ook op de 2e verdieping vind je een handige wasruimte en de toegang tot het balkon.

Buitenleven
Niet alleen de ruimtes binnen, maar ook de tuin biedt volop mogelijkheden. Zo vind je aan de voorzijde van de woning een ruime voortuin, die dankzij een grote haag genoeg privacy biedt om een gezellig terras te creëren. Hier kun je op warme dagen de schaduw opzoeken. Ook voor bijvoorbeeld een trampoline of het opbergen van de fietsen is hier ruimte genoeg! Via de linkerzijde van de woning heb je toegang tot de achtertuin. Deze tuin is perfect voor echte zonliefhebbers. De achtertuin biedt de mogelijkheid voor een ruim terras, zowel grenzend aan de woning als achterin de tuin, ruimte voor de kids om lekker te kunnen spelen en ook ruimte om te kunnen klussen of hobbyen. Achterin de tuin staat een praktische schuur, die door de huidige bewoners is gebouwd van leem. Ook hier is opbergen geen probleem!

Bijzonderheden
- Bouwjaar: 1989
- Energielabel: B
- Houtkachel met Abcat filter
- Dak dakkapel vervangen (2021)
- Vrij parkeren
- Oplevering: In overleg

Lees meer


Type
2-onder-1-kap
Wonen
194 m2
Perceel
305 m2
Bouwjaar
1990

Wat zijn de maandlasten van deze woning?

Interesse in deze woning en wil je meer weten over de hypotheeklasten per maand? Bereken dan eenvoudig jouw maandbedrag via de hypotheekcalculator.


Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Balistraat 40, Amersfoort

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 1.375.000 en € 1.425.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Amersfoort

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Amersfoort . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Amersfoort en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

2.2 km

Bushalte

0.3 km

Kinderopvang

0.18 km

Basisschool

0.68 km

Supermarkt

1.05 km

Bioscoop

2.22 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Amersfoort Indische Buurt. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 5127 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Amersfoort ligt in de gemeente Amersfoort, deze gemeente heeft in totaal 157462 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 37.452 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 9 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Leven vaker in vrijstaand huis of twee-onder-een-kap-woning

Lage werkloosheid

Waarschijnlijk werkzaam in communicatie of financiële sector

Leidende functie en hoger inkomen

Geeft graag geld uit aan technologie en trends

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen