Omschrijving

Grenzend aan het geliefde Heidepark in Bilthoven, mogen wij u deze bijzondere karakteristieke, in uitstekende staat verkerende, vrijstaande jaren '30 villa presenteren op een ruim bemeten perceel van ca. 2715 m². De huidige eigenaren hebben “Frisia-State” op prachtige wijze gemoderniseerd en met oog voor en behoud van karakteristieke details onderhouden. Hierdoor is een uniek familiehuis ontstaan. Het is met gepaste trots dat wij u dit bijzondere object presenteren.

INDELING

Een zeer royale oprit met parkeergelegenheden voor meerdere auto’s biedt u twee mogelijkheden om de villa te bereiken. De hoofdentree aan de rechterzijde betreedt u via het fraai aangelegde terras en leidt u naar de ruime, karakteristieke hal in art-deco stijl. De hal is zeer royaal, heeft een garderobe en is voorzien een authentieke granitovloer. Vanuit de hal bereikt u de living aan de voorzijde, voorzien van houten vloeren, van waaruit de moderne, open keuken bereikbaar is. Deze is ook voorzien van de originele granitovloer en beschikt over inbouwapparatuur, waaronder vaatwasmachine, koelkast met vriezer en combi-oven. Opvallend in de living is de hoeveelheid licht en ruimte dankzij de vele raampartijen en de aan rechterzijde gesitueerde serre.

De tweede living bevindt zich aan de achterzijde. U ervaart bij binnenkomst een unieke ambiance. En suite-deuren, bestaande uit glas-in-lood, verdelen de living in twee ruimtes, die beiden zijn voorzien van een houten visgraatvloer. Door de prachtige uitbouw met lichtkoepel hebben de huidige bewoners een “derde” kamer gecreëerd met uitzicht op het bos. Deze ruimte wordt nu als werkkamer benut.

De tweede entree aan de linkerzijde van de villa verleent toegang tot de bijkeuken en garage. De garage is getransformeerd tot een separate kamer met vliering. Eventueel is deze zeer geschikt als kantoor, praktijk aan huis, of als woonruimte voor een au pair.

Een statige trap brengt u naar de eerste verdieping. Hier zijn drie slaapkamers gesitueerd en een ruime walk-in closet (eventueel te benutten als vierde kamer). De frisse, zeer modern afgewerkte badkamer beschikt over een ligbad, inloopdouche, wastafel en verwarmingselement. Ook is een tweede douche met toilet aanwezig. Ook deze verdieping is voorzien van een, in uitstekende staat verkerende, houten vloer.

Op de tweede verdieping bevindt zich een ruime zolder met veel opslagruimte. Deze biedt de mogelijkheid om diverse kamers te creëren en bij de leefruimtes van de villa te betrekken.

De villa is gesitueerd in het middelpunt van een zeer fraai perceel, met prachtig aangelegde tuin, van waaruit het Heidepark direct toegankelijk is. De tuin heeft diverse terrassen, waaronder de veranda aan de achterzijde, waar u gedurende de gehele dag van de zon kunt genieten. In het gezellige tuinhuis met kacheltje kunt u ook in de wintermaanden genieten van het buitenzijn.

Dit ultieme familiehuis bevindt zich op een uitstekende locatie in Bilthoven-Noord nabij het station, scholen (op loopafstand van Het Nieuwe Lyceum en De Werkplaats), hockeyclub S.C.H.C. en het centrum van Bilthoven met al zijn voorzieningen en diverse uitvalswegen.

BIJZONDERHEDEN
- Karakteristieke villa op toplocatie in Bilthoven-Noord
- Hoogwaardig afwerkingsniveau en in uitstekende staat verkerend
- Vele karakteristieke details aanwezig, waaronder glas-in-lood
- Centrale ligging nabij station, scholen, sportverenigingen, het centrum en uitvalswegen
- Aanvaarding: in overleg

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
299 m2
Perceel
2719 m2
Bouwjaar
1938

Wat zijn de maandlasten van deze woning?

Interesse in deze woning en wil je meer weten over de hypotheeklasten per maand? Bereken dan eenvoudig jouw maandbedrag via de hypotheekcalculator.


Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Jan Steenlaan 32, Bilthoven

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 2.595.000 en € 2.645.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Bilthoven

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Bilthoven . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Bilthoven en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

0.47 km

Bushalte

0.15 km

Kinderopvang

0.33 km

Basisschool

0.12 km

Supermarkt

0.71 km

Bioscoop

6.34 km

Buurt

De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 37.452 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is hoger dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 36 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Woont in duurdere stedelijke gebieden

Geen kinderen

Geven geld uit aan luxe goederen

In bezit van auto, maar gebruiken dit niet voor werk

Bovengemiddeld inkomen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen