Omschrijving

In onze geliefde Bloemenbuurt, de leukste wijk van Utrecht, verkopen wij onze mooie en duurzame woning met Energielabel A (!). Wij hebben hier zoveel plezier gehad, ons huis is echt gemaakt om in te genieten! Daarom blijven wij ook in de wijk wonen - we willen gewoon niet weg uit ons buurtje.

Ons huis verkeert in top conditie - het is volledig gerenoveerd. Het heeft een tuin én een dakterras op het zuid-westen. En dankzij alle verbeteringen en isolatie betalen we slechts 69,- per maand (dit kan nog omlaag als de nieuwe eigenaren zonnepanelen plaatsen).

Het huis is in 2018 bijna volledig door ons onder handen genomen. We hebben de uitbouw geheel vernieuwd en een glaswand met openslaande deuren naar de tuin gemaakt. Alle ruimtes zijn aangepakt en de hele woning is van dak tot vloer voorzien van isolatie. Op de BG en de 1e verdieping zit trippel glas en op de 2e verdieping zit dubbel glas. Alle elektra is vernieuwd en er is een climarad in de woonkamer en een warmte-terug-win installatie voor de badkamer geplaatst (de laatste twee zijn niet eens meegenomen in het Energielabel).

We zijn zoveel mogelijk duurzaam te werk gegaan. Dus niet alleen degelijk vernieuwen, maar ook sommige ‘originele’ materialen hergebruiken. Bijvoorbeeld de treden van de wenteltrap. De trap is vervangen door een breder trappenhuis maar de houten treden van de wenteltrap hebben een tweede leven gekregen. Daarnaast hebben we de woning slim ingedeeld – om alles uit het huis en uit het leven te halen!

De ruimtes zijn lekker licht en de indeling is praktisch. Aan onze keukentafel kunnen makkelijk 8-10 personen zitten in de keuken - maar met een kleiner gezelschap rond het kookeiland zitten kan ook. De tuin grenst aan de keuken, via de openslaande deuren. Achter de huizen ligt een stuk grond van ProRail dat we tijdelijk gebruiken. Er wordt momenteel gekeken of er mogelijkheden zijn om dit permanent te maken (huur / eigendom). Bovenop de keuken zit een groot dakterras. Zowel de tuin als het dakterras liggen op het zuid-westen - waardoor je heerlijk kunt genieten van de zon.

Boven bevinden zich de badkamer en drie kamers (waarvan er één grenst aan het dakterras). De badkamer vinden wij royaal en is voorzien van een ligbad en een inloop-douche (er is een apart tweede toilet).

Het huis ligt naast de nieuwe wijk Wisselspoor en (schuin) tegenover de nieuwe fietstunnel. Aan de andere kant wordt de Cartesius-driehoek ontwikkeld tot een mooie nieuwe woonwijk met de Ping-Pong club en de Sligro. De Bloemenbuurt zelf ligt tegen de Utrechtse binnenstad aan en vlakbij zijn parken, leuke cafeetjes en natuurlijk alle leuke en bijzondere winkels aan de Amsterdamse Straatweg. Bovendien zijn er drie supermarkten, een Kruidvat en een Etos op loopafstand.

De stad om ons heen maakt een bijzonder leuke ontwikkeling door: Wisselspoor, de Stadsboulevard, Cartesius-driehoek en de toekomstige plannen voor de Amsterdamse Straatweg. Ook vlakbij zijn het Julianapark, Maarssen en de Vecht. In de buurt tref je verder diverse openbare scholen en crèches.

Alle vormen van sport beoefen je in de buurt en hardlopen doe je bijvoorbeeld langs de Vecht. De woning is zeer goed bereikbaar met auto of OV en je loopt naar Station Zuilen of fietst zo naar Utrecht Centraal Station. Bovendien: met 10 minuten fietsen sta je in Utrecht bijna overal: op het Neude, naast Tivoli of midden op Oude Gracht!

Maak snel een afspraak en kom kijken!

(Deze woning is ingemeten conform BBMI, de meetinstructie voor makelaars. BBMI is gebaseerd op de norm NEN 2580 en is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Uiteraard kunt u of uw aankoopmakelaar de maatvoering desgewenst controleren voordat u tot aankoop overgaat.)

Lees meer


Type
Tussenwoning
Wonen
90 m2
Perceel
56 m2
Bouwjaar
1915

Wat kost deze woning per maand?

Meer weten over de maandelijkse hypotheeklasten per maand? Wij hebben het maandbedrag voor je berekend in de hypotheekcalculator.


Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Seringstraat 10, Utrecht

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 335.000 en € 385.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Utrecht

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Utrecht . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Utrecht en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

0.35 km

Bushalte

0.26 km

Kinderopvang

0.31 km

Basisschool

0.59 km

Supermarkt

0.35 km

Bioscoop

0.36 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Utrecht Egelantierstraat, Mariëndaalstraat e.o.. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 12818 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Utrecht ligt in de gemeente Utrecht, deze gemeente heeft in totaal 359370 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 21.937 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 17 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Geen of hele jonge kinderen

Wonen in rijtjeshuizen of gezinswoningen

Bovengemiddeld autogebruik

Gevoeliger voor trends en nieuwe producten

Waarderen moderne levensstijl

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen