Omschrijving

Aan de Kerkstraat 1, midden in het monumentale hart van Goedereede mogen wij u dit unieke monument aanbieden. De woning heeft een kenmerkende klokgevel, accenten van rode baksteen en een zonnewijzer in de top van de gevel, daarnaast behoort ook het lagere object met de puntgevel tot deze onroerende zaak. De woning is gelegen op een perceel van 132 vierkante meter, aan de achterzijde is een op het westen gerichte stadstuin. De woning is goed onderhouden en heeft een speelse indeling met een verscheidenheid aan vertrekken, door de centrumbestemming zijn er meerdere functies toe te kennen. De huidige eigenaren hebben naast de woning een gastenverblijf gerealiseerd.

Indeling
Entree, middels de brede voordeur komt u in de statige gang, de gang is voorzien van marmeren tegels. Aan het eind van de hal is een inpandige berging gerealiseerd, verder heeft u vanuit de hal direct toegang tot de voorkamer en de leefkeuken. In de voorkamer is een open haard met rookgaskanaal aanwezig, de en-suitekast vormt de verbinding tussen de voorkamer en de leefkeuken.

De keuken is onder andere opgebouwd uit een rvs-blad, een landelijk fornuis met de afzuigschouw en een ontbijtbar. Via de keuken heeft u middels de achterdeur direct toegang tot de tuin. Er is een inpandige toegang tot het gastenverblijf, dit gastenverblijf beschikt over een separaat toilet, ruime inloopdouche en een zitje met de pantry en de trapopgang (op de verdieping is de slaapkamer van het gastenverblijf gesitueerd). De originele trapopgang is in de achterhal aanwezig.

Eerste verdieping
Op de verdieping de overloop, diverse vaste kasten. Aan de voorzijde is de hoofdslaapkamer gesitueerd, hier heeft u middels de raampartijen prachtige zichtlijnen richting de Markt, in de hoofdslaapkamer ook diverse vaste kasten en een balkenplafond. De badkamer is aan de achterzijde van de woning geplaatst en voorzien van een wastafelmeubel, toilet en douche. Er is een inpandige doorgang naar de verdieping van het bijbehorende pand. Hier treft u een kantoortje en de technische ruimte met de opstelplaats van de cv-ketel en het witgoed.

Tweede verdieping
De tweede verdieping is middels een vaste trap te benaderen, vanaf de overloop is er toegang tot de twee ruime slaapkamers. Op deze verdieping heeft u prachtig zicht op de constructieve balken. Er zijn dakvensters aanwezig. Het dak van de woning is na geïsoleerd en keurig verzorgd.

Tuin
De tuin achter de woning is grotendeels bestraat en een echte stadstuin, hier is een ruime berging aanwezig, in de berging zijn water, gas en elektra voorbereid. Deze plaats is op het westen gelegen.

Bijzonderheden
- Monumentaal pand
- Stadstuin op het westen
- Centrumbestemming
- 7 kamers, 4 slaapkamers
- Gastenverblijf aanwezig
- Oplevering in overleg

Lees meer


Type
Tussenwoning
Wonen
162 m2
Perceel
95 m2
Bouwjaar
1800

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Kerkstraat 1, Goedereede

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 805.000 en € 855.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Goedereede

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Goedereede . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Goedereede en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

-

Bushalte

0.39 km

Kinderopvang

0.24 km

Basisschool

0.44 km

Supermarkt

0.1 km

Bioscoop

10.91 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Goedereede Goedereede woonkern. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 3289 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Goedereede ligt in de gemeente Goeree-Overflakkee, deze gemeente heeft in totaal 50589 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 0 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Geen of hele jonge kinderen

Wonen in rijtjeshuizen of gezinswoningen

Bovengemiddeld autogebruik

Gevoeliger voor trends en nieuwe producten

Waarderen moderne levensstijl

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen