Omschrijving

Aan de rand van het centrum, in de geliefde Transvaal buurt, vind je deze gezellige (dubbele) bovenwoning. Het appartement is gemoderniseerd en biedt een ideale locatie, met een rustige woonwijk en tegelijkertijd de nabijheid van het centrum en het Centraal Station, op slechts vijf minuten loopafstand. Verschillende scholen, supermarkten en sportfaciliteiten zijn ook binnen korte afstand te bereiken. Bovendien zijn belangrijke uitvalswegen zoals de A4/A44 (richting Amsterdam/Den Haag) gemakkelijk bereikbaar.

Bij binnenkomst betreed je het appartement via de hal, waar een trapopgang toegang geeft tot de eerste verdieping. Op deze verdieping vind je een ruime woonkamer met open keuken, een aparte slaapkamer en een kleine badkamer. De badkamer is voorzien van een toilet, inloopdouche en wastafel. De slaapkamer kan gemakkelijk worden afgesloten met schuifdeuren. Er is ook een aparte ruimte voor de wasmachine.

Op de tweede verdieping, bereikbaar via de overloop, bevindt zich een ruime (woon)kamer met aangrenzende slaapkamer en een aparte badkamer. De badkamer op deze verdieping is voorzien van een ligbad met douche, een wasmachineaansluiting en een toilet. Het fijne van de badkamer is het dakraam wat voor veel licht en ventilatie zorgt. De authentieke houten balken en de fraai gemetselde muur geven deze verdieping een knus en gezellig gevoel.

Enkele belangrijke punten om te weten:
• Dit appartement was voorheen verhuurd als twee aparte appartementen, vandaar dat elke verdieping een eigen badkamer en keuken heeft.
• Dit appartement kan ook samen gekocht worden met President Steinstraat 13, waar de voorkeur naar uitgaat.
• De totale woonoppervlakte bedraagt 84,5 m2.
• De Vereniging van Eigenaren (VVE) moet opnieuw worden opgezet in samenwerking met de eigenaar van Cronjestraat 2-a). Dit resulteert in een VVE voor 3 appartementen (L1858 A-4, L1858 A-5 en L1858 A-3).
• De clausule "niet-bewonersclausule" is van toepassing.
• De clausule "ouderdomsclausule" is van toepassing.

Lees meer


Type
Appartement
Wonen
84 m2
Perceel
49 m2
Bouwjaar
1929

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde President Steinstraat 13A, Leiden

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 555.000 en € 605.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Leiden

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Leiden . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Leiden en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

0.5 km

Bushalte

0.26 km

Kinderopvang

0.59 km

Basisschool

0.52 km

Supermarkt

0.41 km

Bioscoop

0.39 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Leiden Transvaalbuurt. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 10226 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Leiden ligt in de gemeente Leiden, deze gemeente heeft in totaal 124093 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 19.194 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 5 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Wonen in urbane gebieden

Inkomen is boven modaal

Werkloosheid is bovengemiddeld

Werken in de mijnbouw, productie, energie of retail

Wonen in twee-onder-een-kap-woningen of rijtjeshuizen

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen