Omschrijving

In de fijne en gewilde jaren 30 wijk de Lage Mors ligt deze ruime verheelde boven- en benedenwoning. Door het samenvoegen van deze twee woningen is er een royale eengezinswoning ontstaan met 2 badkamers, een dakterras en achtertuin met achterom. De woning heeft nog vele originele details, zoals paneeldeuren, erker aan de voorzijde, glas-in-lood ramen en fijne hoge plafonds.

Vanuit de Lage Mors is het centrum van Leiden binnen enkele minuten te bereiken, net zoals het Centraal Station, LUMC en het BioSciencepark. Ook de A44 is goed bereikbaar met de auto. In de wijk zijn nog diverse buurtwinkels met op de hoek (15 meter) een warme bakker.

Het is ook mogelijk om op eenvoudige wijze de woning weer te scheiden in een beneden- en een bovenwoning.

Indeling
Entree; ruime betegelde hal die overgaat in de gang; moderne badkamer met douche, toilet en wastafel; woon-/slaapkamer met houten parketvloer en openslaande deuren naar de achtertuin en aan de voorzijde een erker; tussenruimte ook met deur naar de tuin; achter deze ruimte is nog een lichte (slaap-/werk-/hobby)kamer met eveneens een deur naar de tuin. Hier is nu de opstelplaats van de wasmachine.

Eerste verdieping
Overloop met toilet met fonteintje en originele tegels en met toegang tot alle vertrekken op deze verdieping; aan de voorzijde een kleine studeer-/kinderkamer met fraaie glas-in-loodramen; woonkamer met houten parketvloer, moderne houtkachel en openslaande deuren naar het royale dakterras en aan de voorzijde een erker met glas-in-loodramen; open keuken voorzien van diverse (inbouw)apparatuur (o.a. koel/vriescombinatie, vaatwasser, oven en afzuigkap). Vanaf het dakterras is via een buitentrap de tuin bereikbaar.

Tweede verdieping
Overloop met toegang tot de twee slaapkamers op deze verdieping. De zeer royale ouderslaapkamer, over de gehele lengte van het huis, is door het plaatsen van een tussenwand weer eenvoudig aan te passen in twee slaapkamers; verder ligt nog aan de achterzijde de tweede badkamer die voorzien is van een douche, ligbad, toilet en wastafel.

Overige verdiepingen
Derde verdieping:
Overloop met opstelplaats voor de cv-ketel met toegang tot een ruime (slaap-/werk-/hobby)kamer.

Tuin
Deze tussenwoning heeft een voor- en achtertuin op de begane grond. De achtertuin heeft een achterom. Verder is er een ruim dakterras op de 1e verdieping.

Bijzonderheden
- Bouwjaar 1934
- Gebruiksoppervlakte wonen 171 m²
- Overige inpandige ruimte 0 m²
- Gebouw gebonden buitenruimte 31 m²
- Externe bergruimte 0 m²
- Perceelgrootte 135 m²
- Energielabel F
- Centrale ligging nabij voorzieningen, groen en uitvalswegen
- Grotendeels dubbelglas
- 2 badkamers
- Ruim dakterras op de 1e verdieping
- Authentieke details zoals hoge plafonds, paneeldeuren, ekers en glas-in-loodramen
- Voorheen waren dit een beneden- en bovenwoning, weer eenvoudig terug te brengen
- Oplevering in overleg

Koopakte
- ouderdoms- en materiaalclausule is van toepassing
- asbestclausule is van toepassing

Lees meer


Type
Tussenwoning
Wonen
171 m2
Perceel
136 m2
Bouwjaar
1934

Wat zijn de maandlasten van deze woning?

Interesse in deze woning en wil je meer weten over de hypotheeklasten per maand? Bereken dan eenvoudig jouw maandbedrag via de hypotheekcalculator.


Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Tesselschadestraat 16, Leiden

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 1.105.000 en € 1.155.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Leiden

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Leiden . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Leiden en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

1.07 km

Bushalte

0.12 km

Kinderopvang

0.17 km

Basisschool

0.17 km

Supermarkt

0.49 km

Bioscoop

1.09 km

Buurt

Deze woning ligt in de buurt Leiden Lage Mors. Het gemiddeld aantal inwoners in deze buurt is 6886 . Dit is boven het landelijk gemiddelde. Het landelijk gemiddelde is 3081. Leiden ligt in de gemeente Leiden, deze gemeente heeft in totaal 124093 inwoners. Dit is de meest recente volkstelling van 2022.


De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 34.981 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is lager dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 4 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Geen of hele jonge kinderen

Wonen in rijtjeshuizen of gezinswoningen

Bovengemiddeld autogebruik

Gevoeliger voor trends en nieuwe producten

Waarderen moderne levensstijl

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen