Omschrijving

KARKATERVOL VRIJSTAAND WONEN IN HET CENTRUM MET 5 SLAAPKAMERS, VERANDA EN ZONNIGE TUIN

In de zeventiende en achttiende eeuw bouwden vermogende kooplieden hun prachtige zomerverblijven langs de Hoofdstraat in Sassenheim. Enkele ervan zijn bewaard gebleven, anderen zijn verruild voor meer eigentijdse bebouwing. Er is dan ook verrassend veel verscheidenheid en kleur te vinden en de belangrijke straat kenmerkt zich door de verschillen in architectuur en bouwstijlen. Als een belangrijke draad loopt de Hoofdstraat van de ene kant van het dorp naar de andere.

Dit vrijstaande herenhuis met rode bakstenen uit de jaren ’50 heeft een statige bouw en bijzonder veel woonoppervlakte dat direct na de voordeur begint in het voorportaal. Hier is een grote ruimte voor een uitgebreide garderobe en bijvoorbeeld een kinderwagen. Vanuit de aansluitende centrale hal is het toilet, de praktische trapkast en de aangename living bereikbaar. Aan de voorzijde is een televisiehoek om de sfeervolle gashaard gecreëerd die door middel van en-suite-schuifdeuren met glas-in-lood af te sluiten is van de riante leefkeuken. De plek voor de eettafel, aan de openslaande deuren naar de achtertuin, vormt een fijne verbinding naar de grote open keuken in L-vormige opstelling. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, oven, koel/vriescombinatie en een 4-pitsgaskookplaat. De bijkeuken heeft een toegang tot de achtertuin en de aansluitingen voor de wasmachine en droger.

De eerste etage heeft totaal 3 slaapkamers, een toilet en een badkamer. De eerste slaapkamer ligt aan de voorzijde en heeft een prachtige lichtinval. Ook is de kamer voorzien van een vaste kast. De eerste ruime slaapkamer aan de achterzijde van het huis heeft een vrij uitzicht op de achtertuin en beschikt over een balkon. De naastgelegen slaapkamer beschikt over een vaste kast. De badkamer is voorzien van een hoekbad, separate douche en wastafel met praktisch opbergmeubel. Op de overloop bevindt zich verder het eerder vernoemde aparte toilet met eigentijds lavet!

De tweede etage heeft een zeer grote voorzolder met twee fijne slaapkamers. Deze etage heeft alles in zich om omgetoverd te worden tot een ruime slaapetage waar twee slaapkamers en wellicht een badkamer gerealiseerd zouden kunnen worden.

De zonnige achtertuin ligt op het Westen en heeft naast een achterom ook een grote schuur, vijver en veranda aan het huis. Hier is de gehele dag een plek in de zon te vinden.
De woning heeft een zeer centrale ligging; diverse (basis)scholen, het gezellige centrum, park Rusthoff en verschillende sport- en recreatiemogelijkheden bevinden zich op loop- of fietsafstand. Ook de korte afstand tot het station van Sassenheim, diverse uitvalswegen, Schiphol en diverse grote steden maken deze woning zeer aantrekkelijk. De zee en het strand van Noordwijk is binnen 30 fietsminuten bereikbaar. Maar ook recreatiegebied de Klinkenbergerplas en Koudenhoorn in Warmond zijn nabij.

Kortom, een heel bijzonder huis met genoeg fijne ruimtes en met oneindig veel mogelijkheden!

Pluspunten:

- Gelegen in een gezellige en centraal gelegen straat in het centrum;
- Vrijstaand herenhuis met veel woonoppervlakte;
- Zonnige achtertuin met grote stenen schuur;
- Praktische indeling;
- 5 slaapkamers;
- Dichtbij belangrijke voorzieningen.

De oplevering is in overleg en de vraagprijs is € 549.000,- k.k.

Lees meer


Type
Vrijstaande woning
Wonen
158 m2
Perceel
202 m2
Bouwjaar
1950

Woningmarkt

WOZ Waarde

De meest gestelde vraag bij Huizenzoeker is: Wat is de woningwaarde van mijn huis? De Rijksoverheid meet de waarde van iedere woning in Nederland middels de WOZ waarde. WOZ staat voor Waardering Onroerende Zaken. De WOZ waarde wordt gebruikt om de hoogte van de gemeentelijke heffingen en belasting te bepalen. Wil je weten wat de WOZ waarde van jouw woning is? Deze kun je vinden op het WOZ Waardeloket .


Woningwaarde Hoofdstraat 289, Sassenheim

Huizenzoeker heeft ook zelf van iedere woning in Nederland de actuele woningwaarde bepaald. De berekende woningwaarde ligt tussen de € 1.085.000 en € 1.135.000. Deze waardebepaling is gebaseerd op bij ons bekende gegevens zoals kadasterdata, bouwjaar en woonoppervlakte . We doen ons best om de waarde van deze woning zo goed mogelijk in te schatten. Er kunnen desondanks fouten in onze waardebepaling sluipen. Raadpleeg daarom altijd een makelaar of taxateur voor een exacte bepaling van de woningwaarde.


Huis kopen in Sassenheim

Huizenzoeker toont alle te koop staande huizen in Sassenheim . We gebruiken deze gegevens om de dagelijks de woningmarkt inzichtelijk en transparant te maken. Hierdoor ben jij de expert tijdens het onderhandelen. Bekijk de woningmarktcijfers van Sassenheim en krijg meer inzicht in prijsontwikkeling en het percentage overbiedingen.

woningmarkt image

Treinstation

1.59 km

Bushalte

0.4 km

Kinderopvang

0.14 km

Basisschool

0.4 km

Supermarkt

0.16 km

Bioscoop

4.03 km

Buurt

De straat

Het besteedbaar inkomen in deze straat is € 28.141 per huishouden. Het besteedbaar inkomen is het geld wat een huishouden kan uitgeven aan eten en drinken, spullen en vakanties. Geld voor woonlasten hoort niet bij. Het landelijk gemiddelde ligt op € 36.500.


Criminaliteit

De criminaliteit in deze buurt is hoger dan het landelijk gemiddelde. Het aantal inbraken lag in 2021 op 35 inbraken per 10.000 inwoners. Landelijk gezien liggen het aantal inbraken op 17 per 10.000 inwoners.


woningmarkt image

Geen of hele jonge kinderen

Wonen in rijtjeshuizen of gezinswoningen

Bovengemiddeld autogebruik

Gevoeliger voor trends en nieuwe producten

Waarderen moderne levensstijl

Vergelijkbare woningen

Makelaars vergelijken? Ga naar onze partner JAAP.NL


Bezig met het ophalen van de vergelijkbare woningen