Aan de slag met de badkamer in je nieuwe klushuis 

badkamer


Ben je recent de trotse eigenaar geworden van een klushuis, of ben je voornemens in de komende maanden naar zo’n huis te zoeken? Het leuke van een klushuis is de mogelijkheid om deze naar eigen smaak te renoveren. Kies voor een nieuwe keuken, plaats een nieuwe badkamer en start met het leggen van een vloer die past bij jouw persoonlijke voorkeuren. Een goed startpunt voor de renovatie is de website of een vestiging van een partij als Grando Het geeft je een beeld van de mogelijkheden die je tegenwoordig hebt bij de renovatie van deze ruimtes. Daarbij helpt deze partij je bij het plaatsen hiervan. Zelf een keuken of badkamer plaatsen kost niet alleen veel tijd, maar is ook lastig. De kans op lekkages is relatief groot. 

Moderne en luxe badkamer in trek bij huishoudens 

Kijk eens naar de laatste trends op het gebied van badkamer. Het zal opvallen dat steeds vaker voor moderne, luxe badkamers gekozen wordt. Zo’n luxe badkamer laat zich niet alleen omschrijven als bijvoorbeeld een badkamer met een bad en losse douche. De luxe kent hierin verschillende vormen. Kies bijvoorbeeld ook voor het verlagen van het plafond, om deze vervolgens van moderne led-spots te voorzien. Door slimme lampen te gebruiken kun je de intensiteit van het licht aanpassen aan het moment van de dag. 

Ook kenmerkt een luxe badkamer zich door grote tegels op de vloer en wanden. Met name de zandkleurige en donkergrijze tegels zijn in trek. Ze vallen goed te combineren met goudkleurige accenten. Denk aan een goudkleurige of bronzen mengkraan bij de wastafel en bijvoorbeeld een goudkleurige douchekop. 

Ook leuk om te lezen: Badkamer inspiratie voor zachte kleuren

Industriële badkamers met metaal en duurzaam hout 

Naast de moderne en luxe badkamer is ook de industriële badkamer populair. Deze badkamers hebben vaak een grote, lichte tegel op de wand en vloer. De tegels worden hierbij gecombineerd met verschillende zwarte elementen van metaal. Denk aan een glazen douchewand in een metalen frame, denk aan een zwarte douchekop en bijvoorbeeld een zwarte kraan. Ook duurzaam, kwalitatief goed hout komt tot z’n recht in dit type badkamer. Hout heeft van nature een hele warme uitstraling, wat de sfeer in een badkamer ten goede komt.

Voor zowel de luxe, als de industriële badkamer geldt dat je het interieur aan kunt kleden met verschillende grotere planten. Ze voegen kleur toe aan de ruimte en zuiveren de lucht voor je.