Een ondervloer. Dé noodzakelijkste basis voor een mooie vloer.

,
ondervloer

                                  

In ons nieuwe huis hebben we gekozen voor een prachtige laminaat vloer met een passende ondervloer, die óók nog eens geschikt is voor vloerverwarming. Nu is het onderhoud minimaal (sopje van lauw water met een klein scheutje azijn en een vochtige dweil, da’s alles).

Waarom een ondervloer?

Een ondervloer laminaat of een ondervloer pvc is de belangrijkste basis van je vloer. Je kunt níet zonder. Oók niet wanneer je denkt dat je een mooie, strak aangesmeerde cementvloer hebt liggen! En dit zijn de redenen waarom een ondervloer zó belangrijk is:

  • Ze verhogen de duurzaamheid van de vloer (laminaat, pvc, parket, vinyl, enz.). Je vloer gaat véél langer mee. Bezuinig hier dus níet op!
  • Een goede ondervloer heeft een isolerende werking waardoor warmteverlies wordt verminderd en de vloer warmer aanvoelt. Dit is heel erg belangrijk, met name natuurlijk in de koudere maanden.
  • Het verminderd de geluidsoverlast aanzienlijk. Vooral de loopgeluiden en contactgeluiden, zoals het verschuiven van meubels. Dit vind ik zelf één van de belangrijkste redenen om voor een kwalitatief goede ondervloer te kiezen.
  • Het verbeterd het loopcomfort.
  • Vochtbescherming. Sommige ondervloeren hebben vochtwerende eigenschappen. Hierdoor zijn ze goed geschikt voor ruimtes waar de kans op vocht wat groter is zoals een badkamer, toilet of een keuken.
  • Egalisatie. Ondervloeren helpen kleine oneffenheden in de betonnen vloer te egaliseren waardoor de laminaat of pvc mooi blijft liggen.
  • Met de juiste ondervloer pvc is deze zelfs zeer geschikt voor vloerverwarming.

Welke ondervloer kies je?

In ondervloeren heb je heel veel keuze. Kies hierbij voor de vloer die het beste bij de ruimte maar ook bij je laminaat of pvc vloer past. Wij hebben toendertijd heel veel ondervloeren met elkaar vergeleken en kwamen uiteindelijk uit bij de Onlinevloerenspecialist. Zij konden veruit het scherpst leveren van heel Nederland. En daarbij was hun service ook nog eens top. Het is belangrijk dat je goed wordt voorgelicht omdat het best wel een belangrijke en grote investering is.

Ook leuk om te lezen: Vloerpatronen en hun invloed op de ruimte

Een ondervloer moet heel nauwkeurig worden gelegd, zónder overlappingen, zodat het laminaat of de pvc er strak op komt te liggen. Het oppervlak moet dus helemaal glad en strak zijn. Dit kun je vrij makkelijk zelf doen, maar je kunt het natuurlijk ook laten doen. Van een goede laminaat of pvc vloer heb je echt járenlang plezier! Hiermee maak je de woonruimte echt helemaal af. Vergeet aan het eind van deze klus niet om mooie plinten te plaatsen. Niet alleen vanwege de nette afwerking maar ook als de absolute finishing touch van je vloer!