De beste tips om zware voorwerpen te verhuizen

verhuizen

Als je bent zoals de meeste mensen, dan vind je het waarschijnlijk niet leuk om meubels te verplaatsen. Het is zwaar, het is vermoeiend en het is vaak erg frustrerend. Maar een van de ergste dingen van verhuizen is dat je zware voorwerpen een trap op of af moet sjouwen. Dit kan vooral moeilijk zijn als je geen hulp hebt of als het voorwerp te groot is om door de deur te passen. Een verhuislift huren verhelpt dit probleem gelukkig. In deze blogpost bespreken we nog meer manieren waarop je tijdens het verhuizen veilig zware voorwerpen kunt dragen.

Bumperkussens 

Bumperkussens zijn dunne, gewatteerde vellen die je op de hoeken van meubels kunt leggen om ze te beschermen tegen krassen en deuken. Ze zijn ook geweldig om je muren te beschermen tegen beschadiging door zwaar meubilair. Je kunt bumperkussens vinden bij de meeste bouwmarkten of online.

Demonteren

Als je een groot meubelstuk hebt dat niet door de deur past, probeer het dan uit elkaar te halen. Dit maakt het veel gemakkelijker om te verplaatsen en het vermindert ook het risico op beschadiging van het meubilair. Zorg ervoor dat je alle schroeven en bouten in een zakje doet, zodat je ze niet kwijtraakt!

Steekwagen

Als je een steekwagen hebt, gebruik die dan! Steekwagens zijn ontworpen voor het verplaatsen van zware voorwerpen en zullen je leven een stuk gemakkelijker maken. Wees voorzichtig bij het op- en aflopen van trappen, want de steekwagen kan kantelen als deze niet correct wordt gebruikt.

Dollies

Dollies zijn geweldig voor het verplaatsen van zware voorwerpen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om spullen naar boven te brengen. Zorg er wel voor dat je het item op de dolly bevestigt, zodat het er niet af valt en iemand pijn doet. 

Overdag

Probeer zoveel mogelijk overdag je spullen te verhuizen of je woningontruiming af te maken. Dit komt doordat je beter kunt zien wat je doet en er minder kans is dat je struikelt en valt. Als je ’s nachts moet verhuizen, zorg er dan voor dat je alle lichten aandoet zodat je kunt zien waar je heen gaat.

Lees ook: Do’s en don’ts voor een licht interieur

Touwen en draagriemen

Als je touwen of draagriemen hebt, gebruik die dan! Dit zal helpen om het gewicht van de meubelen gelijkmatiger te verdelen en het zal voor je gemakkelijker zijn om ze te dragen. Deze tips komt al helemaal goed van pas als je hulp van anderen hebt. 

Hulp

Dit is waarschijnlijk de belangrijkste tip op deze lijst. Wanneer je meubels verplaatst, is het altijd het beste om iemand in de buurt te hebben om je te helpen. Ze kunnen je zien als je je evenwicht begint te verliezen en ze kunnen helpen om wat gewicht van je armen en handen te halen. Probeer indien mogelijk iemand te vinden die sterk is en je kan helpen het meubel zonder al te veel moeite te verplaatsen. Het is nog beter om het https://verhuisbedrijfutrecht.nl/ in te schakelen, je hoeft dan immers helemaal niet zelf te sjouwen met de zware meubels.