De slimme investering voor je huis: duurzame oplossingen die waarde toevoegen

slimme investering voor je huis

Om van je woning een echt thuis te maken, zijn er tal van investeringen waar je uit kunt kiezen. Veel woningbezitters denken al erg snel aan het verbouwen of renoveren van een kamer. Of er wordt al erg snel gekozen voor een aanbouw, om op deze manier het woonoppervlak snel te kunnen vergroten. Maar er zijn ook verschillende duurzame investeringen waar je voor kunt kiezen. Het laten plaatsen van zonnepanelen – bijvoorbeeld van homeQgo – is hier een erg goed voorbeeld van. En dat deze investering tegenwoordig zo geliefd is, is niet zo gek. Je leest er meer over in dit blog.

Tip! Laat een keer een dakcheck uitvoeren, voordat je investeert in nieuwe zonnepanelen

Het laten plaatsen van zonnepanelen kan in een mum van tijd voor je worden gerealiseerd. Maar voordat je aan de slag gaat met deze klus, is het belangrijk dat je als eerste even een dakcheck uitvoert. Dit laat je het beste doen door een gespecialiseerd installatiebedrijf. Je weet hierdoor meteen of het dak in de beste staat is voor zowel de zonnepanelen als het bijpassende montagesysteem. En dat is wel zo belangrijk natuurlijk. 

investeert in nieuwe zonnepanelen

Uitermate geschikt voor zowel schuine daken als voor platte daken

Waar op het dak van je woning laat je het liefste de zonnepanelen plaatsen? Of dat nu een hellend dak of een schuin dak is. Er is altijd een geschikte constructie te realiseren. Probeer altijd de meest optimale opstelling uit te zoeken. Factoren zoals de schaduw van bomen of een dakkapel van de buren kunnen invloed uitoefenen op het rendement. Maar ook de stand van de zon is natuurlijk een erg belangrijke factor. Daarom is het altijd slim om de installatie helemaal over te laten aan een gespecialiseerde partij.

Lees ook: De slimme investering voor je huis: duurzame oplossingen die waarde toevoegen

Start meteen met besparen op je maandelijkse energiekosten

Heb je de installatie van A tot Z laten uitvoeren door een specialist? En is een bijbehorende app op je telefoon of tablet geïnstalleerd? Dan check je meteen wat voor bedrag je per maand, en dus ook per jaar, kunt besparen. En deze kostenbesparing komt vandaag de dag maar al te goed van pas. Je hebt hierdoor ineens een bedrag vrij voor andere vaste lasten en de investering heb je in een relatief korte tijd weer terugverdiend. Wacht daarom niet langer en neem snel een keer contact met een specialist op. Ook voor jouw dak is er een passende oplossing te realiseren.