De vele voordelen van horren

hor

Nu de zomer eindelijk lijkt te zijn begonnen en we de eerste paar mooie dagen hebben gehad, is het natuurlijk wel prettig dat je hier ook daadwerkelijk van kunt genieten. Dit begint al wanneer we ‘s ochtends opstaan en de ramen en deuren open doen, zodat alles lekker even kan doorluchten. We hoeven je dan natuurlijk niet te vertellen dat dit heerlijke gevoel snel wordt verpest op het moment dat je het gezoem van een mug, wesp of bij hoort. Vooral muggen hebben er een handje van om direct naar binnen te vliegen op het moment dat het raam bij wijze van spreken nog maar op een kier staat. Gelukkig hebben we daarvoor een oplossing en dat is het laten plaatsen van horren. Zo heb je de keuze om alleen te gaan voor een Bruynzeel hordeur bij de achterdeur, maar kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om de ramen die open kunnen, te voorzien van een hor. Een van de voordelen van horren, is dat je de ramen en ook deuren zonder problemen open kunt laten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er ongedierte of pollen naar binnen komen vliegen. Welke voordelen horren nog meer hebben, leggen we je nu uit.

Bescherming tegen muggen en andere insecten

We hebben het al even kort uitgelegd, maar de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren, is omdat ze ideaal zijn om muggen en andere insecten en pollen buiten de deur te houden. Horren worden gemaakt van een dun gaas, waardoor de lucht dus wel kan, maar insecten en pollen worden tegengehouden. Zo kun je dus zonder problemen de ramen en deuren tegen elkaar open zetten en kan het in huis lekker doorwaaien. Dit is dan ook direct de voornaamste reden waarom veel mensen kiezen voor horren en in het bijzonder, een hordeur.

hor (1)

Horren zorgen voor extra privacy

Kies je voor horren, dan kies je ook direct voor een stuk extra privacy. Het voordeel is dat je de ramen en deuren gewoon open kunt doen, zonder dat de mensen naar binnen kunnen gluren. Doordat horren gemaakt worden van dunne gaas, is het een stuk lastiger om naar binnen te kunnen kijken. Zo heb je dus niet alleen het voordeel dat muggen en pollen niet naar binnen kunnen vliegen, maar hoef je je ook geen zorgen te maken over naar binnen kijkende mensen.

Stijlvolle uitstraling van je huis

Een mooi huis, dat willen we graag allemaal. Kies je voor horren, dan zorgt het direct voor een andere look en feel. Wat dacht je van bijvoorbeeld zwarte of antraciet gekleurde horren in of op het kozijn? Dit zal er direct voor zorgen dat het aanzicht een stuk beter wordt. Vooral wanneer je met de volledige woning aan de slag gaat en dus niet alleen voor nieuwe raambekleding gaat, maar ook kijkt naar PVC vloeren, dan is het goed om deze op elkaar af te stemmen. Natuurlijk kun je prima kiezen voor een lichte PVC vloer en donkere horren, maar is het vaak wel mooier om dit enigsins op elkaar af te stemmen.