Drie nieuwe apparaten die niet in je keuken mogen ontbreken!

apparaten die niet in je keuken mogen ontbreken

De keuken is misschien wel de belangrijkste plek in veel huizen. De dag wordt er begonnen en afgesloten, belangrijke gesprekken worden er gevoerd en feestdagen gevierd. Er wordt daar gelachen en gehuild. De focus bij het kiezen en samenstellen van een nieuwe keuken ligt dan ook vaak op de esthetische kant, iets wat goed te begrijpen is. Maar als er één ruimte is waar de functionele kant minstens zo belangrijk is, dan is het wel in de keuken. De keuken is ontzettend aan veranderingen en trends onderhevig. Het ene apparaat is er nog maar net, of de opvolger dient zich alweer aan. Welke drie nieuwe apparaten er vandaag de dag echt niet meer in je keuken mogen ontbreken? Lees snel verder.

1. Ingebouwde afzuigkap; daar zit geen luchtje aan

Een goede afzuigkap is een must in de keuken. Wanneer je aan het koken bent voor een heerlijk diner ruikt alles heerlijk, maar de volgende ochtend wil je natuurlijk wel dat de luchtjes weer verdwenen zijn. Daarom is een afzuigkap onmisbaar. Maar of dit nu de pareltjes zijn in een interieur? Vaak niet! Dat vond menig keukenontwerper ook, en daarom zijn er vandaag de dag afzuigkappen die je nauwelijks tot niet meer ziet. Deze zijn ingebouwd in het fornuis of de kookplaat zelf, maar werken minstens zo goed. Dus de afzuigkap zonder dat het een kap is; een must have voor een ruimtelijke keuken.

afzuigkap

2. Heetwaterkraan; altijd kokend water

Water koken is vaak iets wat (onnodig) veel tijd kost, zeker wanneer je aan het koken bent en snel kokend water nodig heeft. Een kokendwaterkraan in je keuken is dan ook onmisbaar. Naast dat ze van gerenommeerde merken zoals het bekende Quooker en het minder bekende Unito zijn, zijn er vandaag de dag ook allerlei andere heetwaterkranen op de markt. Je hoeft niet bang te zijn dat je kinderen hun handen eraan branden, er zitten zulke geavanceerde systemen in dat dit allemaal vergrendeld is.

Heetwaterkraan

3. Extra bereidingsapparaat

Dan een keuze die redelijk persoonlijk is, maar wel in veel gevallen op hetzelfde neerkomt en dat is een extra bereidingsapparaat naast de standaard oven en het fornuis. We zien verschillende opties voorbijkomen. Van een tweede normale oven tot een stoomoven. Maar ook een airfryer die ingebouwd is, is een goede optie. De airfryer is toch in veel gezinnen inmiddels een vaste gast geworden. Er leek in het begin sprake te zijn van een hype, maar toch is de airfryer wel een blijvertje gebleken. Het past in het gezonde koken van de toekomst en is daarmee omarmt door zowel hobbykoks als de meer culinaire chefs. Dus ga naast de standaard apparaten voor een extra optie, dit gaat je kookkunsten zeer ten goede komen.

Lees ook: Heb jij al een rechte keuken overwogen?

Een nieuwe keuken uitzoeken is voor veel mensen een hoogtepunt. Laat je niet verleiden hierbij alleen rekening te houden met de kleuren, materialen en opstelling maar let ook op de functionaliteiten. Je kiest tenslotte niet ieder jaar een nieuwe keuken. De plek in huis waar alles aan het einde van de dag samenkomt.