Nieuwe woning: eerst verbouwen of meteen intrekken?

,
verhuizen (1)

Gefeliciteerd met jouw nieuwe woning! Het is een spannende tijd vol mogelijkheden en belangrijke keuzes. Zo moet je van tevoren bepalen of je direct wil intrekken of liever eerst een aantal dingen laat verbouwen. Waar je ook voor kiest, het brengt hoe dan ook een aantal voor- en nadelen met zich mee. Twijfel je nog? Lees dan het onderstaande artikel door. Dit helpt bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Eerst verbouwen: alles naar jouw wens


Een van de voordelen van eerst verbouwen voordat je intrekt, is dat de woning meteen helemaal voldoet aan jouw wensen. Of het nou gaat om een nieuwe badkamer, het opknappen van de keuken of het renoveren van een authentieke houten vloer. Je hebt de vrijheid om diverse projecten aan te pakken, zonder hier veel overlast van te ervaren in je dagelijkse leven. Extra tip: maak het jezelf makkelijk door zo veel mogelijk klussen uit te besteden aan professionals. De vakmannen van vanhoudtvloeren.nl kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het repareren, grondig reinigen en behandelen van houten vloeren in huis. Dan is alles spic en span voordat je intrekt.

Nadelen van eerst verbouwen: tijd en kosten


Helaas kost het verbouwen van een woning veel tijd en geld. Het kan daarnaast langer duren dan verwacht om alle werkzaamheden af te ronden, waardoor je wellicht in de knoop komt met de opleverdatum van je huidige koop- of huurwoning. Maak van tevoren een goede planning en stel een realistisch budget op om telleurstellingen te voorkomen.

Meteen intrekken: snel genieten van je nieuwe woning


Aan de andere kant biedt het meteen intrekken in je nieuwe woning ook voordelen. Je kunt snel verhuizen en direct genieten van je nieuwe thuis. Ook kun je eerst een aantal maanden (of jaren) in de woning leven om écht helder te krijgen wat de verbouwwensen zijn voor de toekomst. Het stelt je daarnaast in staat om nog even te sparen.

Nadelen van meteen intrekken: verbouwen terwijl je woont


Het grootste nadeel van meteen intrekken is dat je mogelijk verbouwingen moet uitvoeren terwijl je er al woont. Dit kan leiden tot een hoop ongemak en verstoring van je dagelijkse leven. Het is bijvoorbeeld vervelend om meerdere dagen zonder badkamer of keuken te zitten. Wil je na het verhuizen toch de parketvloer renoveren, omdat de conditie slechter is dan verwacht? Dan moet je alle meubels weer uit de ruimte halen. Gelukkig is een renovatie vaak wel sneller en goedkoper dan het volledig laten vervangen van een houten vloer. Dus dat is handig om in gedachten te houden!

Ons advies is om een beslissing te maken op basis van je beschikbare tijd, budget en persoonlijke voorkeuren. Alleen jij kunt bepalen wat de beste keuze is voor jouw situatie.