Tips voor het online kopen van tweedehands meubels

,
tweedehands meubels (2)

Heb je een nieuw huis gekocht of wil je het interieur in je huidige woning een make-over geven? Door online tweedehands meubels te kopen kun je veel geld besparen en wordt je interieur bovendien een stuk origineler. Je vindt op online platformen als Marktplaats heuse pareltjes, die lang niet zo duur zijn als een nieuwe bank, kast of salontafel. Reden genoeg om de zoektocht naar de mooiste meubels te starten, maar hoe pak je dat aan en hoe winkel je veilig? Dat vertellen we je in dit artikel.

Gebruik je creativiteit

Als eerste is het natuurlijk belangrijk om je creativiteit te gebruiken. Dat afgebladderde houten kastje dat er eigenlijk niet uitziet? Daar kan prima een nieuw laklaagje overheen, waardoor je het een nieuw leven geeft. Nieuwe knopjes erop en je hebt een super origineel kastje waar menig interieurliefhebber jaloers op zal zijn. Hetzelfde geldt voor gestoffeerde meubels. Zijn ze nog in goede staat? Door ze opnieuw te laten stofferen in een kleur naar keuze heb je een heel persoonlijk meubel dat je nergens anders kunt kopen.

Bied niet direct de vraagprijs

Heb je een leuk meubel gespot? Bied dan niet direct de vraagprijs. De meeste mensen zetten namelijk iets hoger in dan de prijs waarvoor ze bereid zijn het item te verkopen. Meestal zit je met 70 á 80% van de vraagprijs goed, hoewel er natuurlijk ook verkopers zijn die niet openstaan voor onderhandeling. Het is een kwestie van uitproberen.

Surf veilig

Sta je er wel eens bij stil of je veilig surft? Het gebruik van een VPN app download wordt steeds populairder en bij Huizenzoeker snappen we wel waarom. Als je via een niet-beveiligde verbinding surft, kunnen criminelen namelijk relatief makkelijk bij je persoonlijke of bankgegevens, zeker als je op een publiek netwerk zit (zoals op school, op je werk of in een restaurant). Bescherm jezelf dus niet alleen als je online shopt, maar tijdens al je online activiteiten door een VPN app te gebruiken.

Kies voor aankoopbescherming

Heb je een deal met een verkoper en wil je de betaling voldoen? Kies dan altijd voor een betaalmethode met aankoopbescherming. Marktplaats biedt deze service standaard aan. Gebeurt de transactie via een ander platform? Betaal dan via PayPal, zodat je binnen een bepaald tijdsbestek je geld terug kunt krijgen als je het product niet hebt ontvangen.

In het geval van meubels is het natuurlijk gebruikelijk dat je deze zelf ophaalt, waarbij je uiteraard niks betaalt zonder het meubel goed geïnspecteerd te hebben.

Vertrouw je onderbuikgevoel

We sluiten af met misschien wel een van de belangrijkste tips. Deze houdt in dat als iets te goed lijkt om waar te zijn, dit waarschijnlijk ook zo is. Oplichting ligt helaas altijd op de loer, dus vertrouw op je onderbuikgevoel. Vraagt iemand een opvallend lage prijs? Dringt deze persoon aan op een directe bankoverschrijving voordat je het item kunt zien? Of krijg je een raar gevoel bij de berichten die iemand stuurt? Ga er dan niet op in en meld dit eventueel bij het platform.

Door bovenstaande tips in acht te houden kun je veilig online tweedehands meubels shoppen, waarmee je je huis voor een zacht prijsje super gezellig kunt inrichten.