Een hoekbank als eyecatcher

Hoekbank

Een hoekbank als eyecatcher

Een hoekbank is absoluut een ideale oplossing: ook als je een kleinere woonruimte hebt. Door te kiezen voor een hoekbank benut je niet alleen de ruimte optimaal, doordat je de bank in de hoek van de ruimte plaatst. Je creëert ook een hele gezellige, comfortabele zithoek waar het hele gezin kan genieten en relaxen. Een heerlijke plek om naar je favoriete serie te kijken, een goed boek te lezen of gewoon lekker een powernap te doen op een regenachtige zondagmiddag.

Het klopt dat een hoekbank uiteraard vaak wat groter is dan andere bankmodellen. Dit heeft als grote voordeel dat de bank perfect past in de hoek van een ruimte. Hierdoor benut je de hoek van je kamer optimaal terwijl je tegelijkertijd extra zitplekken creëert in een (kleinere) ruimte.

Daarnaast is een hoekbank ook uitermate geschikt om grotere ruimtes te verdelen in verschillende leefgedeeltes. Je gebruikt de bank dan als een gestoffeerde roomdivider. Door de bank midden in de ruimte te zetten, maak je van de bank dé eyecatcher van je interieur. Dus aarzel niet om ervoor te kiezen om een (hoek)bank midden in je de ruimte te plaatsen.

Tip: mocht je een kleinere ruimte hebben waar je de hoekbank wilt plaatsen, kies er dan voor om de bank een klein stukje van de wand af te plaatsen. Dit geeft een ruimtelijker effect en is praktischer als je wilt schoonmaken.

Hoekbank

Meubels combineren en stylen

Zelf ben ik een groot voorstander van het combineren van vormen en kleuren in een interieur. Meubels, naast accessoires, lenen zich perfect om een zithoek met een hoekbank gezellig aan te kleden. Een hoekbank is vaak een groter item in de ruimte, dus dan zorgt de keuze voor een ronde of organische vorm salontafel of vloerkleed ervoor dat het geheel wat minder massief oogt. Ronde en organische vormen doorbreken de strakke lijnen én geven je interieur een zachte en vriendelijke sfeer. Je kan uiteraard ook kiezen voor een hoekbank in een organische vorm of met een zachte (teddy)stoffering.

Hoe gezellig is het als je jouw zithoek, passend bij jouw interieurstijl uiteraard, daarnaast gezellig gaat stylen met kussens en eventueel een plaid voor extra comfort.

Lees ook: Tips voor een goede basis van je droomhuis

De minimalistische look

Hou je van een minimalistische look? Dan zijn juist kleine kussens een ideale aanvulling, als je deze plaatst in de hoeken van de bank. Hierdoor blijft de look toch strak en creëer je extra sfeer en comfort met klein kussens in een licht contrasterende kleur en/of andere textuur. Hou je meer van een knusse, uitnodigende look? Ga dan voor (niet te) grote kussens zodat ze wel passen bij de maatverhouding van de bank.

Nu de zomer op haar einde loopt is het ideaal als je daarnaast ook nog kiest voor enkele plaids. De uitkomst als je het snel koud hebt of gewoon knus wilt zitten of liggen op de bank. Kies dan voor plaids in een effen (contrasterende) kleur om het goed in het geheel te laten passen. Dit soort accessoires kan je ook regelmatig veranderen. Zodat je ieder seizoen een andere look kunt creëren door te kiezen voor andere materialen, kleuren en texturen. En een goed excuus om nog eens lekker te shoppen voor je interieur!