Goed design begint bij een goed verhaal

Goed design begint bij een goed verhaal

En waar kan dat verhaal beter beginnen dan bij jezelf… Je interieur weerspiegelt je persoonlijkheid en moet passen bij je levensstijl. Wanneer je kiest voor modern design, kies je voor strakke lijnen en een luxe uitstraling. Minimalistische elegantie is een must in deze woonstijl.

Deze woonstijl creëer je met een rustige basis. Deze kan in tinten van wit, bruin, grijs, zwart of een combinatie ervan.

Een statement maak je met een accentkleur, meubels en een kunstzinnig object. Koele kleuren geven wat spanning aan de ruimte.

‘Less is more’ is hier erg toepasbaar op vlak van hoeveelheid, maar allesbehalve op vlak van kwaliteit. Want modern design beoogt uitstekende kwaliteit. Technische hoogstandjes, liefst wel weggewerkt, zijn eveneens onmisbaar in deze woonstijl.

Geschikte meubels en decoratie

Om de woonstijl te laten domineren, zijn hoogglans meubels en glad leer een must. Dit in combinatie met kunststof objecten met strakke lijnen en kubistische vormen. Hoogwaardige afgewerkte houtsoorten en een metalen twist maken je modern design interieur helemaal af.

Wat je in de ruimte plaatst, mag best royaal zijn. Kleine en overdreven decoratie past niet in deze stijl. Moderne design meubels vind je in banken, kasten, tafels en eetkamerstoelen. De vormgeving van deze meubels is doordacht en ook hier is er aandacht voor luxe en technische, niet zichtbare hoogstandjes. Designproducten en hightech apparatuur zijn een must.

Het interieur kan alleen strak ogen wanneer alles weggewerkt en opgeruimd is. Kasten worden weggewerkt in greeploze kastenwanden, designkeukens hebben een dun werkblad en vakkenkasten worden zelf naar eigen noden en wensen samengesteld.

beste inrichting tips

Design labels

Kwaliteit kent z’n prijs. Maar naast die prijs hangt er aan elk designstuk ook een label met de ontwerper en/of het merk erop. Bij Wiecherswonen.nl vind je in een ruim assortiment designmerken.  Nederlandse meubelmerken staan bekend om hun tijdloos ontwerp, hun functionaliteit en het out of the box denken en ontwerpen.

Naast deze stijlvolle hedendaagse merken, is een typische designklassieker zoals Le Corbusier, Charles and Ray Eames, Marcel Breuer, de iconische Barcelonachair van Mies van der Rohe, ook onmisbaar in een modern design woonst.

Design accenten

De finishing touch doe je met het leggen van accenten. Een gietvloer, inbouwspots, zwartwit foto’s met een bescheiden strakke lijst of zonder lijst- en een vrijstaand strak bad maken het geheel af.

Wat patronen betreft, kies je beter geen drukke dessins maar wel ronde en ook grafische patronen. Qua materiaalkeuze kan je mat en glanzend afwisselen en ook ruwere beton is erg gesmaakt in deze woonstijl.

Lees ook: Hoe kies je de perfecte keuken voor jouw nieuwe woning?

Hoe kan ik deze stijl laten kloppen?

Wanneer je overtuigd bent van je keuze, ga dan op zoek naar meubels en decoratie die je mooi vindt. Bezoek meubelwinkels, blader in tijdschriften en maak moodboards.

Bewaak hierbij steeds het minimalisme en de kwaliteit van de materialen. En het principe ‘less is more’ moet steeds in je achterhoofd blijven bij het maken van keuzes.

Ga voor mooie lijnen, iconische meubelstukken, perfecte details en een hoge afwerkingsgraad. Wanneer deze allemaal in balans zijn, zal je zien dat deze basis niet steriel of saai aanvoelt. Een materiaal- en kleurenmix toevoegen of een fellere kleur subtiel integreren maakt het geheel nog mooier. Maar bewaak steeds de kerngedachte van deze stijl ‘kwaliteit gaat boven kwantiteit’.