Hoe groter, hoe beter! Ga voor een hoge kamerplant die bij jou past.

hoge kamerplant

Heerlijk thuiskomen na een lange werkdag voelt nog beter als je huis gevuld is met frisse, groene planten. Dit komt doordat kamerplanten niet alleen je huis opfleuren, maar ook de luchtkwaliteit binnenshuis verbeteren. Maar niet iedereen heeft genoeg ruimte of tijd om al die kamerplanten te plaatsen en te verzorgen, en een urban jungle is ook zeker niet voor iedereen. Toch kun je niet wegnemen dat kamerplanten weldegelijk een positief effect hebben op je huishouden, en daarom raden wij aan om hoge kamerplanten te kopen.

Waarom kiezen we voor een grote kamerplant?

Hoge, ofwel grote kamerplanten zijn geschikt voor elk huishouden, komen in allerlei soorten en maten en passen bij elk interieur. Vanwege hun omvang hoef je niet veel kleine plantjes aan te schaffen om te genieten van de vele voordelen die kamerplanten bieden.

Want wist je dat je door hoge kamerplanten te kopen de luchtkwaliteit in jouw woning verbetert? Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende kwaliteiten omdat ze schadelijke stofdeeltjes omzetten in gezonde zuurstof en daarnaast verbeteren ook de luchtvochtigheid in huis. Als je gaat voor 1 of 2 hoge kamerplanten zuiver je jouw lucht binnenshuis net zo snel als wanneer je tientallen kleinere kamerplantjes hebt.

Waarom is het belangrijk om luchtzuiverende planten in huis te hebben? Heel simpel, een frisse lucht in huis heeft een positief effect op je concentratie, humeur en nachtrust – dus plaats gerust een grote kamerplant in jouw slaap- of werkkamer.

Daarnaast zijn de meeste grote kamerplanten gemakkelijk in de verzorging, en zelfs als jouw favoriete variant lastiger is in de verzorging is het nog steeds gemakkelijker om jouw energie te steken in een grote plant in plaats van heel veel kleintjes.

hoge kamerplant

Welke plant past het beste bij jou?

Niet iedereen heeft groene vingers of houdt van de populaire urban jungle look, daarom bij het kopen van grote planten ideaal omdat deze vanwege haar omvang toch die groene, frisse look creëert zonder dat je jouw hele huis vol hebt met plantjes die allemaal zorg en liefde nodig hebben. We zetten onze top drie kamerplanten voor je op een rijtje:

Groots en weelderig

Hou jij van een tropische, volle look? Kies dan voor een hoge kamerplant als philodendron pedatum. Deze plant heeft mooie groene bladeren en staat bekend als een wilde groeier. Zorg er wel voor dat je haar niet pal in de zon zet omdat de bladeren dan snel geel kunnen worden. Deze plant is ideaal als opvuller van een lege hoek.

Lees ook: De woontrend van 2024: Organische vormen en gebogen meubels

Modern en chique

Heb jij een strak, modern interieur? Dan is een moderne kamerplant zoals Euphorbia Erytrea, ofwel Wolfsmelk, perfect voor jou. Met haar unieke, cactusachtige verschijning is ze een echte statement piece in een modern huishouden en ze heeft maar weinig verzorging nodig.

Gemakkelijk en stoer

Wil je wel graag genieten van de voordelen van een kamerplant, maar heb je geen tijd voor intensieve verzorging? Dan is de stoere Yucca Elephantipes ideaal. Deze plant slaat namelijk water op in haar stam, waardoor je haar nauwelijks water hoeft te geven. Daarnaast staat ze ook nog eens ontzettend stoer met haar dikke, stevige stam en spitse, volle groene bladeren. Voeg meer groen aan je huishouden toe voor een frisse look en de vele voordelen voor de luchtkwaliteit binnenshuis. Koop je grote kamerplanten online, zodat je ze gemakkelijk thuis kan laten bezorgen – en ga voor een plant en plantenpot die bij jouw stijl past voor een naadloze aansluiting op jouw interieur.