Hoe kun je je huis gasloos maken?

gasloos

Nu de gasprijzen zo zijn gestegen, vragen veel mensen zich af of ze hun woning gasloos kunnen maken. Het is dan ook niet gek dat een gasloos huis steeds populairder wordt onder de inwoners. Dit zou uiteindelijk aardig wat geld kunnen besparen aan het eind van het jaar en het is ook nog eens beter voor het milieu. Hoe je je huis gasloos kunt maken, lees je hieronder in dit artikel.

Op welke manieren kun je je huis gas vrij maken?

Je huis gasloos maken is mogelijk dankzij moderne technologieën zoals zonne-energiesystemen, elektrische apparaten en energiezuinige isolatie. Zonnepanelen die op het dak van het huis zijn gemonteerd, leveren energie uit de zon waardoor de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen wordt verminderd of geëlimineerd. Bovendien helpt het omschakelen van bestaande apparaten naar elektrische versies het gasverbruik nog meer te verminderen. Je kunt bijvoorbeeld je gasfornuis de deur uit doen en voor een keuken met een elektrische kookplaat gaan. Investeren in een goede isolatie van je woning zorgt er ook voor dat er geen warmte verloren gaat tijdens koude maanden, waardoor de verwarmingskosten laag blijven en de uitstoot verder wordt verminderd. Daarnaast kun je boilers of warmtepompen aanschaffen om het gas helemaal de deur uit te doen.

Wat zijn de voordelen van een gasloos huis

Een gasloze woning wordt een steeds populairdere optie om huizen te verduurzamen. Een gasloos huis is een huis dat geen aardgas gebruikt voor verwarming en koken, maar in plaats daarvan afhankelijk is van elektriciteit of alternatieve energiebronnen. De keuze voor een gasloze woning heeft een aantal voordelen. Een groot voordeel van een gasloos huis is dat het veel goedkoper kan zijn dan het gebruik van traditionele aardgassystemen. Een gasloos huis zorgt dus in principe voor een goedkope energie rekening. Elektriciteitsrekeningen zijn meestal lager dan wat men zou betalen voor gas, waardoor dit een aantrekkelijke optie is voor mensen die geld willen besparen op hun maandelijkse energiekosten. Daarnaast kunnen veel opties voor verschillende vormen van energie, zoals zonne-energie, langdurige besparingen opleveren in de vorm van belastingverminderingen.

Lees ook: Je woning verduurzamen: Hoe werkt dat?

Hoeveel zonnepanelen heeft jouw woning nodig?

Hoeveel zonnepanelen jouw woning nodig heeft, is niet zo één, twee, drie te zeggen. Het ligt namelijk aan een aantal dingen: hoeveel energie verbruikt jouw huishouden? Als je dat laat uitrekenen door een expert, weet je direct hoeveel panelen je nodig hebt om jouw verbruik te dekken. Het heeft namelijk niet zoveel zin om meer zonnepanelen aan te schaffen dan wat je daadwerkelijk nodig hebt. Het mooie is dat je je hele verbruik terug kunt leveren, waardoor je quitte speelt. Daarom zorgen zonnepanelen voor goedkope energie. Op die manier heb jij maandelijks veel minder vaste lasten dan anderen, dat is een lekker gevoel toch. Dan kun je je geld gebruiken voor leuke dingen. Let er wel op dat je het terug leveren van energie over een paar jaar niet meer mogelijk is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *