Kunststof kozijnen: hoe kies ik geschikte raamdecoratie voor mijn woonkamer?

Kunststof kozijnen

De woonkamer is een ruimte in huis waar veel tijd wordt doorgebracht. Het is een gezellige plek waar je rust kunt vinden, waar het gezellig is en waar je kunt ontspannen. Raamdecoratie is een bepalend onderdeel voor de sfeer in je woonkamer. Daarom wil je het zo goed mogelijk aan laten sluiten bij de rest van je interieur. Bij Inhuisplaza kun je terecht voor veel soorten raamdecoratie.

Heb je kunststof kozijnen? Dan is het slim om daar rekening mee te houden bij het kiezen van raamdecoratie. Voor sommige soorten decoratie is het voor het monteren namelijk nodig om gaten te boren in het kozijn. Dat wil je bij kunststof kozijnen niet. Dan verliest het zijn kwaliteit en isolerende werking. In dit artikel lees je meer over raamdecoratie kunststof kozijnen.

Geschikte raamdecoratie kunststof kozijnen

Bij kunststof kozijnen is het dus belangrijk om voor raamdecoratie te kiezen die je niet hoeft vast te boren of te schroeven op het kozijn. Dat is bij meerdere types raamdecoratie mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld gaat voor standaard gordijnen, jaloezieën, rolgordijnen, vouwgordijnen of plissé gordijnen. Shutters kunnen ook maar die moeten dan op een andere manier worden bevestigd, daardoor worden shutters vaak niet aangeraden.

De bovenstaande soorten raamdecoratie zijn geschikt voor kunststof kozijnen omdat ze of aan de muur of het plafond worden bevestigd, óf gebruik maken van een plakkende cassette met zijgeleiders. Zo hoef je niet te boren of te schroeven in je kozijnen zelf. 

Houd rekening met het type raam

Kunststof kozijnen

Het ene raam is het andere niet. Daardoor kan ook het ene soort raamdecoratie geschikter zijn dan het ander. Als je een raam hebt dat je niet kunt openen, kun je veel kanten op. Daarvoor kan onder andere een normaal gordijn dat aan een roede of rails hangt geschikt zijn. Dit bevestig je aan het plafond of aan de muur, zodat je kunststof kozijnen worden gespaard. Ook zijn plisségordijnen, vouwgordijnen, rolgordijnen of jaloezieën in dat geval geschikt.

Heb je een raam dat wel open kan? Houd daar dan rekening mee. Het is dan wel zo handig als je de raamdecoratie op het raamkozijn kunt bevestigen. Dit kan vaak op een makkelijk manier met plissé gordijnen of rolgordijnen. Via een zijgeleiding kun je ze zonder te schroeven of boren aan je kunststof kozijn vastmaken. Dat maakt het geschikte voor raamdecoratie draai kiepraam.

Combineer met je interieur

De juiste raamdecoratie

Aangezien de woonkamer in veel huizen een belangrijke ruimte is waar veel tijd wordt gespendeerd, is het wel zo prettig als het interieur een geheel is. De juiste raamdecoratie speelt daarin een belangrijke rol. Het kan een bepalend onderdeel zijn voor de uitstraling van je woonkamer. Voer die stijl dus vooral door.

Lees ook: Kies bewust voor een klushuis en verbouw deze zelf 

Kent jouw interieur veel natuurlijke elementen? Dan is het bijvoorbeeld een voor de hand liggende optie om voor houten jaloezieën of linnen gordijnen te gaan. En ben je meer van de moderne stoere uitstraling? Ga dan voor rolgordijnen of plissé gordijnen.